Skip to main content
search
VijestiSvijet

Dizajn najvećeg car carrier-a

AAA

Izvor fotografije: Deltamarin

Deltamarin dobila je načelno odobrenje (AiP) od DNV-a za dizajn PCTC-ova od 11.000 CEU, čineći ih najvećim brodovima do sada na tržištu car carrier-a.

Brod na LNG pogon ima visoku energetsku efikasnost, odlične EEDI performanse i inovativne karakteristike kao što su solarni paneli, povrat otpadne toplote i podmazivanje vazduha. Deltamarin, koji je dio China Merchants Group, i China Merchants Jinling Shipyard (Nanjing) sarađuju na razvoju novog PCTC dizajna.

Izgleda da u ovom trenutku kapacitet ovih car carrier-a stalno raste. Trenutni najveći PCTC-i su Horizon-klasa Hoegh Autoliners-a sa kapacitetom od 8.500 CEU, ali će ih uskoro nadmašiti nova Aurora klasa kompanije sa kapacitetom od 9.100 CEU.

Takođe, ove nedelje Seaspan Corporation naručila je seriju PCTC-a kapaciteta 10.800 CEU sa isporukom od 2027. godine, što je označilo ulazak zakupodavca kontejnera na tržište car carrier-a. Brodovi će biti pod dugoročnim čarterom za Hyundai Glovis.

Novi brodovi se uvode u vrijeme kada se industrija suočava sa ispitivanjem bezbjednosti, nakon nekoliko požara visokog profila koji uključuju PCTC i povećane potražnje za transportom električnih vozila.

Izvor: gCaptain

Podijeli vijest:

Leave a Reply