Skip to main content
search
VijestiSvijet

DNV i SDST osnivaju “Zajednički studio za inovacije”

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Na nedavno održanom sajmu Marintec China, DNV i Shandong Shipping Tanker Co., Ltd („SDST“) najavili su pokretanje novog “Zajedničkog studija za inovacije” kako bi istražili, razvili i promovisali pomorske projekte u digitalnom i održivom prostoru.

Pomjeranje ka digitalnijoj i održivijoj pomorskoj industriji predstavlja istovremeno monumentalni izazov, ali i veliku priliku. Nova goriva, tehnologije i operativne metode zahtijevaće saradnju brojnih različitih aktera i mentalitet inovacija i istraživanja.

Da bi ostvarili ove mogućnosti, DNV i SDST pokrenuli su posvećeni “Zajednički studio za inovacije”. Studio, koji je nastao iz sporazuma o okviru saradnje potpisanog u novembru 2023., služiće kao platforma za SDST da sprovede tehničku saradnju sa DNV u pomorskim i brodarskim industrijama. Sa ciljem da pomogne postizanju ugljenične neutralnosti i promovisanju pametnog brodarstva zasnovanog na podacima, studio će istraživati i promovisati primjenu tehnologija dekarbonizacije i pametnije digitalizacije, pružajući tehničku podršku i riješenja za transformaciju brodarske industrije.

Zajednički studio za inovacije, koji zajednički upravljaju SDST i DNV Pomorski pametni centar, baziraće se u sjedištu SDST-a u Qingdau. Osnovan sa ciljem da podstakne saradnju na dekarbonizaciji i digitalizaciji, ima za cilj da raste zajedno sa liderima industrije u ovoj transformativnoj deceniji.

Izvor: DNV

Podijeli vijest:

Leave a Reply