Skip to main content
search
VijestiNautikaIstaknute Vijesti

Drugo izdanje Ferretti Group Scuola dei Mestieri počinje u Forlì-ju

AAA

Izvor fotografije: Alessia Pierdomenico / Shutterstock.com

Nakon uspješno sprovedene prve edicije održane na proljeće, Ferretti Group nedavno je započeo drugo izdanje projekta Scuola dei Mestieri u Forlì-ju. Cilj je obučiti specijalizovanu radnu snagu (izrađivače paluba i stolare) za zapošljavanje u proizvodnji luksuznih jahti, uključujući i fabriku u Ravenna-i koja će uskoro biti otvorena.

Tromjesečni kurs, koji ukupno obuhvata 500 sati obuke, namijenjen je mladima od 18 do 29 godina, koji žele da započnu karijeru u vrhunskoj italijanskoj industriji jahti. Predavanja će držati tehnički stručnjaci, uključujući bivše menadžere brodogradilišta i vođe timova.

Nakon prve edicije u Forlì-ju i kasnijeg lansiranja u fabrikama Mondolfo i Sarnico, cilj grupe za ovo drugo izdanje je da se fokusira na nedavno stečeno brodogradilište u Ravenna-i, sa ciljem povećanja radne snage uoči nadolazećeg otvaranja. Studenti na kursu su, zapravo, iz Ravenna-e i Forlì-ja.

Scuola dei Mestieri nije zasnovana samo na jednostavnom vanškolskom pripravništvu, već pruža profesionalne obuke koje kombinuju teoriju i praktično iskustvo u brodogradilištu.

Teorijski dio kursa strukturiran je na sledeći način: pregled materijala i tehnologije kompozita, te dio o inženjerstvu, od principa konstrukcije do vrsta sistema koji se nalaze na brodovima, sa posebnim fokusom na različite vrste poluproizvoda i na planiranje opremanja. Praktični dio kursa, u saradnji sa Cnos FA Forlì, počinje u radionici za obradu drveta, prije nego što pređu u brodogradilište.

Uključujući izdanje u Forlì-ju, ukupno više od 50 pripravnika bi moglo biti zaposleno u brodogradilištima Ferretti Group-e.

Izvor: Ferreti Group

Podijeli vijest:

Leave a Reply