Skip to main content
search
VijestiNautika

Dubai International Boat Show najavljuje dugoročno partnerstvo sa domaćinom Dubai Harbour

AAA

Izvor fotografije: Alexander Snahovskyy / Shutterstock.com

Dubai International Boat Show proširuje svoje dugoročno partnerstvo sa domaćinom Dubai Harbour kako bi ubrzao međunarodne misije rasta globalne jahting zajednice u najtraženijem centru za nautički turizam na svijetu.

Sporazum Dubai International Boat Show-u pruža posvećenu infrastrukturu i lokaciju u Dubai Harbour-u u bliskoj i predvidljivoj budućnosti, nudeći izdašne mogućnosti za ekspanziju.

Nakon četiri dana opipljivog uzbuđenja, energije, uspješne prodaje brodova i znatiželje iz cijelog svijeta ove sedmice u njegovom 30. izdanju, osiguravanje dugoročnog doma za najveći brodski sajam na Bliskom Istoku, Africi i Aziji će ubrzati nezaustavljivi zamah Dubaija kao jedne od najatraktivnijih jahting destinacija na svijetu.

„Dubai predstavlja novi svijet i novu eru u nautičkom turizmu“, rekla je Trixie LohMirmand, izvršna potpredsjednica u Dubai World Trade Centre, organizatoru Dubai International Boat Show-a.

„Dubai Boat Show i naš domaćin Dubai Harbour posvećeni su ubrzanju ovog nezaustavljivog zamaha partnerstva sa našom međunarodnom zajednicom, kako bismo izgradili sljedeći najistaknutiji i najtraženiji jahting centar na svijetu. Ponosni smo što smo osigurali dugoročni dom za Dubai Boat Show ovdje u Dubai Harbour-u. To će investitorima dati povjerenje i sigurnost da ubrzaju svoje dugoročne razvojne planove u regionu.“

Abdulla Binhabtoor, glavni službenik za upravljanje portfolijom u Shamal Holding, vlasniku i kustosu Dubai Harbour-a, rekao je: „Dubai International Boat Show nije samo najveći pomorski sajam u regionu, već je postao i glavni katalizator šireg napretka pomorske industrije i svjedočanstvo rastućeg statusa Dubaija kao jednog od svjetskih pomorskih centara.”

„Kao najveća marina u regionu, smještena u srcu Dubaija, smatramo Dubai Harbour prirodnim domom za Dubai International Boat Show i posvećeni smo nastavku jačanja našeg partnerstva, doprinoseći prosperitetu sektora nautičkog turizma Dubaija još mnogo godina“, dodao je Binhabtoor.

Partnerstvo Dubai International Boat Show-a s Dubai Harbour-om dočekano je sa entuzijazmom od strane dugogodišnjih lokalnih i globalnih partnera, izlagača, brodogradilišta i brokera jahti, svi su pozicionirali Dubai kao ključnu tačku dugoročnog poslovnog rasta.

Izvor: zawya.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply