Skip to main content
search
VijestiNautika

Dubai postaje epicentar globalne jahting industrije na jubilarnom 30. Međunarodnom sajmu nautike

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Dubai International Boat Show (DIBS) 2024, najveći i najprestižniji pomorski i lifestily događaj na Bliskom istoku, sprema se da otvori svoja vrata u prestižnom Dubai Harbor-u od 28. februara do 2. marta, obilježavajući svoje impozantno 30. izdanje.

Na ovogodišnjem sajmu biće predstavljeno preko 1.000 brendova i više od 200 jahti od svijetski priznatih proizvođača poput Azimut, Sunseeker Gulf, Gulf Craft i mnogih drugih, sa 46 planiranih porinuća, što DIBS čini ključnom platformom za prodaju i umrežavanje u industriji. IMG Boats, Riviera Boats, i Al Fajer, samo su neki od učesnika koji će izvesti globalna i regionalna porinuća.

„Dok Dubai International Boat Show kreće u novo poglavlje u svojoj slavnoj istoriji za ovogodišnje 30. izdanje, nastavlja da bude sveobuhvatna platforma za premijerno predstavljanje inovacija i dobrodošlicu novim pomorskim kompanijama i brendovima u lokalnoj industriji

S obzirom smo dio događaja od samog početka, nevjerovatno je svjedočiti njegovom rastu i trajnoj moći da ujedini pomorsku industriju u Dubai-ju, koja je sada magnet za globalni jahting turizam”. – istakla je njegova Ekselencija Saeed Mohammed Hareb, generalni sekretar Sportskog savjeta Dubaija i viši savjetnik Dubai International Boat Show-a.

Potvrđujući svoju globalnu reputaciju i širinu, trideseto izdanje Dubai International Boat Show-a privući će izlagače iz više od 55 zemalja, proširujući svoj internacionalni spektar novim učesnicima iz Austrije, Finske, Švedske i Južne Koreje.

„Počastvovani smo što slavimo 30. godišnjicu Dubai International Boat Show-a i ponosni smo što smo dio njegove priče. Naš vrhunski Dubai Harbor idealan je dom za Dubai International Boat Show, najugledniji pomorski događaj u jahting industriji.” – rekao je Bin Habtoor iz kompanije Shamal Holding.

“Lokacija u luci Dubai je zanimljiva promjena i očekujemo da će privući dobar broj posjetilaca. Takođe, primećujemo rastuće interesovanje za jahting turizam i kupce na Bliskom istoku, i nadamo se da će se to odraziti na sam događaj. Ovo je značajan trenutak za Gulf Craft i jahting industriju u regionu.”

Dubai International Boat Show 2024. stavlja akcenat na nacionalne i regionalne inicijative za održivost, ističući inovativni projekat Dubai Reef koji je predstavljen na COP28, prema uputstvima Njegovog Visočanstva šeika Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum-a.

Konferencija Dubai Boat Show Leisure Yachting, zakazana za 27. februar, otvoriće ovogodišnji sajam, okupljajući preko stotinu vodećih stručnjaka iz industrije iz cijelog svijeta da razmotre teme poput inovacija, regulative, održivosti i budućnosti pomorstva.

Izvor: nautika-present.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply