Skip to main content
search
VijestiNautika

„e-CharterPermission“: Još jedan korak ka digitalnom dobu jahtinga

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Elektronska aplikacija „e-CharterPermission“ puštena je u rad 29. decembra 2023. godine. Ovo označava još jedan korak u prelasku jahtinga u digitalnu eru i otvaranju tržišta. Aplikacija je pojednostavljeni proces kroz uslugu ‘jednog prozora’ koja će olakšati aktivnosti jahtinga u Grčkoj. Takođe, omogućava se snimanje, praćenje i kontrola stvarnih aktivnosti brodova koje pokriva ova usluga.

Ističe se da će oslobađanje snaga pomorskog turizma značajno doprinijeti razvoju domaćeg klastera jahtinga, umnožavanju radnih mjesta, motivaciji komercijalnih jahti za korišćenje grčkih luka kao matičnih luka, i, uopšteno, ekonomskom razvoju zemlje. Ovo je primarni cilj Ministarstva pomorskih poslova i politike ostrva kroz Generalni sekretarijat za pomorstvo i luke, kao dio nacionalne pomorske razvojne strategije.

Na ovaj način osigurava se savremen i jasan okvir za djelovanje komercijalnih jahti u zemlji, efikasno odgovarajući na savremene zahtjeve i izazove globalizovanog pomorskog turizma.

Zapravo, putem „e-CharterPermission“, elektronski se izdaje „Dozvola za rad plovila prepoznata prema zakonu druge zemlje – Charter Permission“.

Ova dozvola se odnosi na plovila pod stranom zastavom dužih od 35 metara, kojima se daje pravo na rad u Grčkoj pod određenim uslovima i preduslovima.

Izvor: elnavi.gr

Podijeli vijest:

Leave a Reply