Skip to main content
search
VijestiNautika

“Echo Yachts” gradi najveći katamaran na svijetu

By 04/04/2024April 5th, 2024Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Kako industrija Zapadne Australije nastavlja da raste, brodograditelj iz Perth-a će konstruisati potpuno prilagođeni i najveći katamaran sa dva jarbola dužine 57 metara…

“Echo Yachts”, “Dykstra Naval Architects” i “One2Three Naval Architects”, sarađivali su na dizajnu i izgradnji katamarana sa dva jarbola.

Iz „Echo Yachts” su izuzetno uzbuđeni i ponosni što su izabrani za izradu ove veličanstvene superjahte po narudžbini, i raduju se što će jahta biti izgrađena, kaže Mark Stothard, vlasnik i direktor “Echo Yachts-a”.

„Ova nova superjahta će zaista podići pojam „zelenog dizajna superjahte“ na veći nivo, svojom formom trupa katamarana niske otpornosti, sposobnošću pokretanja na jedra, i drugim tehnologijama za smanjenje emisija.”

Detaljnim konstrukcijskim projektom rukovodi cijenjena australijska firma “One2Three Naval Architects”. Poznati po svojoj stručnosti u dizajnu aluminijuma i višetrupaca, “One2Three Naval Architects” je odgovoran za složenu pomorsku arhitekturu priznatih plovila, kao što je međunarodno nagrađivana 84-metarska aluminijumska jahta trimaran “White Rabbit”, isporučena 2018. godine, i superjahta katamaran od 56 metara, “Charley 2”, isporučena u 2023. godini.

Izvor: Superyacht News

Podijeli vijest:

Leave a Reply