Skip to main content
search
VijestiSvijet

Euronav povećava flotu

AAA

Izvor fotografije: Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Euronav NV potvrđuje narudžbu za izgradnju još jednog VLCC-a u kineskom brodogradilištu Qingdao Beihai i dva Suezmax-a u Daehan Shipbuilding-u u Južnoj Koreji.

Euronav sada ima tri VLCC-a naručena u Qingdao Beihai-u i nabavna cijena je 112,2 miliona dolara po brodu. Očekuje se da će brod biti isporučen u četvrtom tromjesečju 2026. i biće spreman za pogon dizel-amonijak.

Takođe, Euronav je zaključio dvije narudžbe za novogradnju u ice klasi Suezmax u Daehan Shipbuilding-u.

„Veoma smo srecni što možemo da proširimo našu seriju VLCC-a na amonijak u Qingdao Beihai-ju. Sada imamo tri najmodernija VLCC-a po narudžbini po atraktivnim cijenama i isporučiće se u roku do 2026. godine”, rekao je izvršni direktor Alexander Saverys.

“Takođe nam je drago proširiti naš odnos sa našim dugogodišnjim kupcem Valer-om narudžbom dva nova Suezmaxa koji će ući u dugoročne čartere.

Ove dvije transakcije odražavaju snagu Euronav-ove pozicije na tržištu tankera i brzu primjenu naše nove strategije. Radujemo se što ćemo vas detaljno obavijestiti o našoj strategiji na našem predstojećem danu tržišta kapitala u Q1 2024.”

Izvor: Offshore Energy

Podijeli vijest:

Leave a Reply