Skip to main content
search
VijestiSvijet

Evergreen i COSCO premiještaju brodove sa ruta Sjeverne Evrope na Mediteran

AAA

Izvor fotografije: MartinLueke / Shutterstock.com

Evergreen Marine Corporation i COSCO Shipping Lines transferovaće brodove kapaciteta 13,000 TEU brodovima kapaciteta 20,000 TEU na njihovom zajednički operisanom servisu Daleki Istok-Mediteran.

Najnoviji izvještaj Alphaliner-a naveo je da je zamjena između ruta zbog preusmjeravanja svih servisa OCEAN Alliance-a Daleki Istok – Evropa preko Rta dobre nade kako bi se izbjegla prijetnja u Crvenom moru.

Jedan od ovih servisa, koji se na tržištu pojavljuje kao CES od strane Evergreen-a i NEU7 od strane drugih članova alijanse, ranije je imao prvu evropsku luku iskrcavanja u Piraeus-u na putu ka Antwerp-u, Hamburg-u i Rotterdam-u.

Da bi poboljšali frekvenciju usred krize u Crvenom moru, ruta je od tada preskočila Piraeus i traje 14 sedmica, sa ticanjima u Tianjin, Ningbo, Shanghai, Yantian, Singapore, Colombo, Antwerp, Hamburg, Rotterdam, Tanjung Pelepas, i Tianjin.

Neadekvatni brodovi su prisilili OCEAN Alliance da povuče svoju treću rutu Daleki Istok – Sjeverna Evropa kojom su zajedno operisali COSCO (AEU7) i OOCL (LL3).

OCEAN Alliance je vidio rješenje u nadogradnji pomenutog servisa Daleki Istok-Mediteran, koji se na tržištu pojavljuje kao AEM1 od COSCO-a i MD2 od Evergreen-a, da operiše sa brodovima kapaciteta 20,000 TEU. Servis je revidiran i trajaće 14 sedmica (tri dodatne) sa Piraeus-om kao prvom evropskom lukom, prije nego što brodovi pristaju u drugim mediteranskim lukama u Italiji, Francuskoj i Španiji. Kompletna ruta je Qingdao, Shanghai, Ningbo, Kaohsiung, Hong Kong, Yantian, Singapore, Piraeus, La Spezia, Genoa, Fos, Valencia, Singapore i Qingdao.

Izvor: Container News

Podijeli vijest:

Leave a Reply