Skip to main content
search
VijestiNautika

Evoy proširuje liniju električnih brodskih motora

AAA

Izvor fotografije: Evoy press

Proizvođač električnih motora Evoy predstavio je dva nova brodska motora, Inboard Storm 300+ HP i Inboard Breeze 120+ HP.

Evoy navodi da njihovi najnoviji modeli odgovaraju sve većoj potražnji za svestranim, visoko efikasnim sistemima brodskih motora koji se mogu prilagoditi raznim modelima brodova, od manjih planing hull brodova do većih displacement brodova.

Evoy kaže da je razvio Storm kako bi zadovoljio zahtjeve kupaca za jakim kontinuiranim konjskim snagama uz manji ugljenični otisak i nižu cijenu.

Leif Stavøstrand, izvršni direktor Evoy-a, dodaje: “Inboard Storm je moćna jedinica koja odgovara velikim komercijalnim i leisure brodovima. Posebno je privlačan komercijalnim kupcima, vladinim i lučkim sektorima, na primjer, jer ima jak povrat na investiciju. Investicija se brzo isplati. Smanjuje operativne troškove jer zahtijeva malo održavanja, a kupci mogu eliminisati fosilna goriva. Konačno, kupci su nam rekli da vole činjenicu da se električni motori mogu koristiti odmah i ne moraju se zagrijavati prije upotrebe.”

Dizajniran za raznolik raspon brodova, od malih, brzih planing hull brodova do većih, sporijih displacement brodova i jahti, Inboard Breeze 120+ HP nudi neprekidnu snagu i obrtni moment za svoju veličinu, a njegova prilagodljivost ga čini privlačnim u rekreacijskim kao i komercijalnim segmentima, uključujući turizam i akvakulturu. “Predstavljanje Breeze-a je veoma važan korak za nas, jer se bavi velikim prazninama na tržištu električnog pogona.” komentariše Stavøstrand.

Izvor: Marine Industry News

Podijeli vijest:

Leave a Reply