Skip to main content
search
VijestiSvijet

EWE Cruises i Tillberg Design of Sweden spremni za novi ekspedicijski projekt

AAA

Izvor fotografije: Deltamarin

Novi projekat ekspedicijskog krstarenja, razvijen od strane EWE Cruises, Deltamarin i Tillberg Design of Sweden, dobio je odobrenje načelno (AiP) od klasifikacionog društva DNV.

Prema saopštenju za javnost koje je izdao Tillberg Design of Sweden, projekat je predstavljen na Marintec Shanghai 7. decembra 2023. godine, uz istovremenu prezentaciju AiP sertifikata uključenim stranama.

Inovativni brod od 17.000 tona, dizajniran za 200 putnika za svjetsku službu, pokrivajući i arktičke i tropske regije, rekla je kompanija.

Jedna od jedinstvenih karakteristika dizajna novog broda je puni kapacitet za istovremene ekspedicijske ture sa Zodiac čamcima za sve putnike.

Ekološka prihvatljivost je takođe ključni kriterijum dizajna broda, dodao je, sa korišćenjem najmodernije tehnologije za zelene operacije.

Dizajn broda je zajednički razvijen od vlasnika EWE Cruises, pomorskog arhitekte Deltamarin, arhitektonskog dizajnera Tillberg of Sweden, i u uskoj saradnji sa Chinese Polar Guide Association.

„EWE-projekat predstavlja novi pristup ekspedicijskom krstarenju za azijsko tržište. Brod će biti lider kako u dizajnu, tako i u operacijama. Tillberg Design of Sweden je ponosan i uzbuđen što je dio tima.“ rekla je Iina Forsblom, partner u TDoS i direktorica za dizajn krstarenja.

Odobrenje od strane DNV dokazuje da je osnova dizajna za projekat u skladu sa važećim pravilima i propisima.

Izvor: Cruise Industry News

Podijeli vijest:

Leave a Reply