Skip to main content
search
VijestiSvijet

Fincantieri dobija sertifikat o rodnoj ravnopravnosti od RINA-e

AAA

Izvor fotografije: Fotopogledi / Shutterstock.com

Fincantieri je prva brodogradilišna kompanija u Italiji koja je dobila sertifikat o rodnoj ravnopravnosti UNI/PdR 125:2022 od RINA-e, što je dokaz posvećenosti grupe rodnoj jednakosti i inkluziji unutar kompanije.

Sertifikat o rodnoj ravnopravnosti dodijeljen je nakon procesa evaluacije zasnovanog na 33 parametra koji se tiču aspekata kao što su korporativna kultura i strategija, mogućnosti rasta i uključivanja žena, jednaka plata, te inicijative koje štite roditeljstvo i ravnotežu između posla i privatnog života.

Fincantieri čvrsto vjeruje da je rodna raznolikost osnovna vrijednost za uspjeh grupe i društva.

„Ova sertifikacija je važno priznanje naše posvećenosti rodnoj jednakosti. Inkluzivno i osjetljivo na različitosti radno okruženje je temeljno za rast grupe u skladu sa uputstvima našeg plana održivosti za 2023-2027. Dodatne revizije koje su planirane za naredne godine biće podsticaj za nas da dalje promovišemo učešće naših zaposlenih: ovo nije krajnja tačka, već važan korak koji nas ohrabruje da nastavimo raditi u pravom smjeru“, rekao je izvršni potpredsjednik za ljudske resurse i nekretnine Luciano Sale.

Paolo Moretti, direktor RINA usluga, rekao je: „Sertifikat o rodnoj ravnopravnosti predstavlja početak puta unapređenja za kompanije i u pogledu performansi i reputacije. Nije slučajno da brojne studije Bocconi Univerziteta i McKinsey & Company potvrđuju poboljšane performanse za najinkluzivnije kompanije. Sertifikacija dodijeljena Fincantieri-ju je konkretna demonstracija razvoja politika vezanih za raznolikost, jednakost i inkluziju koje su rezultirale stvaranjem inkluzivne i jednake klime kroz kontinuiranu pažnju i obuku. Kao i svaki put sertifikacije, nije krajnja tačka već početna tačka za stalno unapređenje, na korist ljudi: glavni resurs svake organizacije.“

Izvor: Fincantieri press

Podijeli vijest:

Leave a Reply