Skip to main content
search
VijestiSvijet

Fincantieri dobija zeleni kredit od 415 miliona eura

AAA

Izvor fotografije: Fincantieri

Fincantieri je osigurao “zeleni” kredit od ukupno 415 miliona eura namijenjen za izgradnju “niskougljeničnog” kruzera Mein Schiff Relax.

Zajam obezbjeđuje odjeljenje za korporativno i investiciono bankarstvo kompanije Intesa Sanpaolo i Cassa Depositi e Prestiti (CDP).

Mein Schiff Relax je inauguracioni brod u seriji kruzera klase inTUItion sa dvostrukim gorivom. Brod je dizajniran za rad na LNG i MGO. Takođe, moći će da koristi goriva sa niskim emisijama kao što su bio-LNG ili e-LNG.

Sa otprilike 160.000 bruto tona, ovi brodovi bi trebali postati okosnica buduće flote TUI Cruises. Narudžbina se zasniva na prototipu projekta koji je razvio Fincantieri, a koji daje prioritet energetskoj efikasnosti, smanjenju operativne potrošnje i minimiziranju uticaja na životnu sredinu u skladu sa najnovijim propisima.

Fincantieri-jevo brodogradilište Monfalcone porinulo je kruzer krajem novembra.

Obilježavajući Fincantieri-jev prvi zajednički poduhvat ove prirode, finansiranje je označeno kao „zeleno“ nakon rigorozne procjene osnovnog građevinskog projekta u odnosu na ciljeve ublažavanja klimatskih promjena koje je zacrtala Evropska taksonomija.

Izvor: Offshore Energy

Podijeli vijest:

Leave a Reply