Skip to main content
search
VijestiNautikaIstaknute Vijesti

Fincantieri potvrđen kao top poslodavac Italije treću godinu zaredom

AAA

Izvor fotografije: Claudio Testa / Shutterstock.com

Fincantieri je ponovo potvrđen kao top poslodavac Italije i u 2024. godini, nastavljajući niz nagrada koje je već osvojio u 2022. i 2023. Ovo je sertifikat koji se dodjeljuje samo kompanijama koje ispunjavaju visoke standarde u strategijama i politikama ljudskih resursa kako bi doprinijeli dobrobiti ljudi i poboljšali radno okruženje.

U posljednjim godinama, Fincantieri je dosljedno poboljšavao svoj ukupni rezultat, ističući se u nekoliko oblasti, gdje je zabilježio bolje rezultate u odnosu na druge kompanije sertifikovane kao top poslodavci, uključujući brendiranje poslodavca (+9,3 postotna poena), obuku (+5,8 p.p.), aktivno slušanje zaposlenih (+4,9 p.p.) i raznolikost, jednakost i inkluziju (+3,5 p.p.).

Ovi rezultati potvrđuju povećan fokus na aktivno slušanje i angažovanje ljudi, posvećenost stvaranju sve inkluzivnijeg radnog okruženja, te sposobnost privlačenja novih talenata i ulaganja u obuku zaposlenih.

Luciano Sale, izvršni potpredsjednik za ljudske resurse i nekretnine, izjavio je: “Fincantieri je dosljedno postizao ovu sertifikaciju tokom posljednje tri godine, poboljšavajući svoj rezultat za jedanaest postotnih poena. Posebno je značajan napredak u aktivnom slušanju zaposlenih, dobrobiti i raznolikosti, jednakosti i inkluziji. Ovo je važan uspjeh: svjedoči o našoj dosljednoj posvećenosti poboljšanju iskustva zaposlenih”.

Izvor: Fincantieri press

Podijeli vijest:

Leave a Reply