Skip to main content
search
VijestiSvijet

Fincantieri ugovorio posao od 250 miliona dolara

AAA

Izvor fotografije: Prysmian Group press

Vard, norveška podružnica Fincantieri Group-e, potpisala je ugovor za dizajn i izgradnju broda za polaganje kablova za Prysmian Group, čija je vrijednost 250 miliona dolara.

Ovo je treći brod za polaganje kablova koji Vard gradi za Prysmian Group, nakon što su trenutno u izgradnji brod Monna Lisa i brod Leonardo da Vinci, koji je isporučen 2021. godine.

Prema informacijama kompanije, nova jedinica će učvrstiti najširu flotu u industriji.

Brod za polaganje kablova biće evolucija klase Monna Lisa. Sa dužinom od otprilike 185 metara i širinom od oko 34 metra, novi brod će biti opremljen naprednim rješenjima za instalaciju kablova.

Brod će biti opremljen sistemima za pozicioniranje DP3 i održavanje stabilnosti na moru, a očekuje se da će biti isporučen u četvrtom kvartalu 2026. godine.

“Ova narudžbina jača naše tehnološko partnerstvo sa Prysmian-om: ovo je treća jedinica koju smo izgradili za ovog prestižnog klijenta nakon ‘Leonardo da Vinci’ i ‘Monna Lisa’. Još jedan važan signal vodeće uloge koju Fincantieri igra na tržištu offshore industrije.” – izjavio je Pierroberto Folgiero, izvršni i generalni direktor Fincantieri.

Izvor: Marine Link

Podijeli vijest:

Leave a Reply