Skip to main content
search
VijestiNautika

Four Seasons otkriva prve planove putovanja

AAA

Izvor fotografije: Four Seasons

Lojalisti “Four Seasons-a” imaju mnogo razloga da budu uzbuđeni, s obzirom da se porinuće prve jahte brenda približava 2026. godine.

Luksuzna jahta sa 14 paluba, koji je djelimično napravljen po uzoru na legendarnu jahtu “Christina O”, Aristotela Onassis-a, ponudiće neke od najraskošnijih pogodnosti na moru. Prvobitni prikazi objavljeni u oktobru 2023. godine, prikazuju bazen od 66 stopa, palubu za marinu izgrađenu za plivanje i vodene sportove, sofisticirane koncepte restorana i 95 apartmana za goste. Sada, “Four Seasons” je objavio prve rendere koji prikazuju prostrane apartmane na jahti.

Elegantan dizajn jahte nastoji da prevede „iskustvo gostiju “Four Seasons-a” u smislu nivoa udobnosti i standarda luksuza, kaže Fredrik Johannson, partner i izvršni direktor “Tillberg Design-a” iz Švedske i vodeći dizajner na “Four Seasons jahti”, za “Conde Nast Traveler”.

Takođe je otkriveno: prve destinacije koje će jahta posjetiti tokom svoje inauguracione godine. Putnici mogu da očekuju da posjete širok izbor ekskluzivnih lokacija, jer je predviđeno da jahta posjeti više od 130 destinacija u 30 zemalja samo u prvoj godini. I naravno, gosti će imati mogućnost da rezervišu produženje krstarenja prije i poslije, u kultnim odmaralištima “Four Seasons-a”.

„Nevjerovatno smo ponosni što najavljujemo prve rute na “Four Seasons Yachts”, i znamo da će ova iskustva premašiti očekivanja naših gostiju kada isplovimo 2026. godine“, kaže Alejandro Reynal, predsjednik i izvršni direktor “Four Seasons-a”.

Kada jahta bude porinuta u januaru 2026. godine, prvo će krenuti na Karibe, gdje će završiti sedmodnevne rute, obilazeći ostrva između St. Barths, Nevis, Grenadines, St Lucia, Barbados, Martinique, Guadeloupe, Curaçao, i Aruba.

Zatim, u martu 2026. godine, jahta će preći Atlantik i započeti svoja putovanja po Mediteranu, koja uključuju posjete privlačnih gradova u Hrvatskoj, Gibraltaru, Crnoj Gori, Italiji, Portugalu, Španiji i Turskoj. Putnici takođe mogu da očekuju pristup grčkim ostrvima „ispod radara“, kao što su Ios i Milo, kao i popularnijim grčkim destinacijama poput Atine i Santorinija, navodi se u saopštenju “Four Seasons-a”.

Naravno, destinacije zvuče glamurozno – ali putnicima bi moglo biti teško da napuste jahtu i ostave luksuz. Konkretno, misleći na apartmane za goste—koji će ponuditi 50% više životnog prostora po gostu od bilo kog drugog konkurenta trenutno na moru, navodi se u saopštenju kompanije.

Svaki prostor će nuditi prozore “od poda do plafona” sa pogledom na more, kupatila sa duplim toaletima i velike plakare. „Skoro svaki krevet na cijeloj ovoj jahti je okrenut ka moru“, kaže Johannson. „Sve sobe tamo imaju ovu jasnoću. Oni su veoma ekskluzivni, ali imaju prelijepu jednostavnost.”

Svaki apartman će takođe imati privatne otvorene terase. Štaviše: gosti će imati mogućnost da se pridruže apartmanima za smještaj porodica ili drugih grupa koje putuju zajedno. Postoji više od 100 različitih susjednih konfiguracija, uključujući opciju da se rezerviše cijela strana palube – prilika koja bi grupi saputnika priuštila više od 13.000 kvadratnih stopa životnog prostora.

Ali pravi spektakl na jahti će sigurno biti Funnel Suite. Funnel Suite je u suštini penthouse, koji se prostire na četiri sprata i 9.975 kvadratnih stopa. Masivni prostor će imati tri spavaće sobe i terasu sa trpezarijom na otvorenom, bazenom i spoljnim tuševima. Ali najbolja pogodnost apartmana biće pogled. Prozori na četiri sprata, “od poda do plafona”, opremljeni su najvećim komadom zakrivljenog stakla, koji pruža široki pogled na okean od 280 stepeni, dok jahta plovi od luke do luke.

Putovanja na jahti “Four Seasons” još nisu otvorena za rezervacije, ali zainteresovani putnici mogu da se pridruže listi čekanja, u nadi da će obezbijediti jedan od elegantnih apartmana na putovanjima 2026. godine.

Izvor: cntraveler.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply