Skip to main content
search
VijestiNautika

Francuska prodaje zaplijenjenu jahtu sa zlatnim trupom

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Godinu dana nakon što je prvi put stavljena na prodaju, francuska agencija za oduzimanje imovine, prodaje nagrađivanu jahtu na aukciji za polovinu prvobitne tražene cijene.

Francuska agencija za sudsku prodaju Agrasc (Agence de gestion et de recouvrement des avoirs saisis et confisqués) naručila je aukciju superjahte Stefania, dobitnika nagrade Boat Design & Innovation 2022.

Jahta je skoro potpuno nova, sa samo 200 sati rada na glavnim motorima i jedva da ima ogrebotine na trupu.

Stefania-u je izgradila Dynamiq, firma sa sjedištem u Monaku sa brodogradilištem u Turskoj. Ona je najveće brodograditeljsko plovilo do sada sa 135 stopa i ima prepoznatljiv trup obojen zlatom. U unutrašnjosti plovila nalazi se rijedak brodski kamin (potpuno funkcionalan).

Prema Monaco-Matin-u, Stefania je zaplijenjena tokom istrage o pranju novca usmjerene na neimenovanog bjeloruskog milijardera. Detalji slučaja nisu objavljeni, ali je plovilo navodno pronađeno u Beaulieu-Sur-Mer, luksuznoj luci za jahte između Nice i Monaka.

25. januara, Stefania će biti stavljena na licitaciju koji će se održati na heliodromu međunarodnog jahting kluba Antibes, oko 12 nm niz obalu od Beaulieu-a.

Prodaja je navedena pod naslovom “Da se zločin ne isplati” u katalogu aukcionara, a očekuje se da će zaraditi oko 8-10 miliona dolara.

Izvor: The Maritime Executive

Podijeli vijest:

Leave a Reply