Skip to main content
search
VijestiSvijet

Geneva Dry Dialogues: Marfin Management

AAA

Izvor fotografije: projectchek.eu press

Usvajanje pogona na vjetar će ove godine dobiti veći zamah kako podaci iz probnih ispitivanja čine uvjerljiv argument za investiranje. To je stav Alex-a Albertini-ja, izvršnog direktora kompanije Marfin Management sa sjedištem u Monaku, operatora u segmentima handy i supramax, i paneliste na predstojećoj sesiji o dekarbonizaciji rasutog tereta drugog dana Geneva Dry konferencije u maju.

„Početna ispitivanja tehnologije na vjetar daju stvarne rezultate, koji će omogućiti ostatku industrije da zauzme konkretni stav po ovom pitanju,“ kaže Albertini.

Tokom protekle godine, snaga vjetra postala je ključni dio razgovora o smanjenju emisija u pomorskoj industriji kako bi se ostalo u skladu sa potrebom za dekarbonizacijom uz rekordan broj instaliranih različitih tipova tehnologije asistiranja vjetrom na brodovima.

Među brodovima koji su bili u centru pažnje je bio teretnjak Pyxis Ocean, koji je pod čarterom kompanije Cargill, a koji od prošlog avgusta ima dva WindWings-a razvijena od strane BAR Technologies i Yara Marine Technologies, za koje tvrde da mogu smanjiti potrošnju goriva do 30%.

Uz Albertini-a, na sesiji o dekarbonizaciji će biti i Eman Abdalla, globalni direktor operacija u Cargill Ocean Transportation, koji će moći pružiti delegatima ažuriranje o tome kako su početna ispitivanja vjetra prošla.

„Dok AI sve više ulazi u naš život, polako se uvodi u pomorsku industriju, ali još uvijek ne donosi prave prekretnice,“ kaže on, tvrdeći da pomorstvo prolazi kroz fazu evolucijske promjene koja unosi zrelost u digitalizaciju.

Sa više od 180 kompanija koje su sada potvrdile svoje prisustvo, inauguracijski Geneva Dry je učvrstio svoju misiju da postane godišnji globalni događaj za najveći segment pomorstva – rasuti teret.

Izvor: Splash247

Podijeli vijest:

Leave a Reply