Skip to main content
search
VijestiSvijet

Geneva Dry: Još 100 dana

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Do početka prvog Geneva Dry u hotelu President Wilson ostalo je još samo 100 dana. Ovaj dvodnevni samit brzo je učvrstio svoju poziciju kao jedinstveni globalni dry bulk shipping događaj koji se ne propušta, mjesto gdje se sklapaju dogovori i nalaze rješenja za mnoge važne probleme u industriji.

Među posljednjim važnim tijelima koja su se obavezala kao podržavajuće organizacije nalazi se INTERCARGO, vodeći međunarodni forum za vlasnike, menadžere i operatere balkera, pridružujući se ključnim tijelima kao što su WISTA i Propeller Club u podršci Geneva Dry.

Svih devet panela, raspoređenih tokom 2. i 3. maja, sada je popunjeno vrhunskim imenima iz globalne dry bulk shipping scene, pri čemu su i vlasnički i strani brodari jednako zastupljeni kako bi delegati dobili jedinstven uvid u kretanja tržišta i šta sektor može očekivati u pogledu digitalnih i dekarbonizacijskih razvoja.

ABS, vodeće američko društvo za klasifikaciju, ove sedmice postalo je 42. sponzor događaja, dok prijave delegata neprestano pristižu, a hotel izvještava da su nivoi popunjenosti soba sada vrlo visoki za početne dane maja.

“Dali smo sebi 12 mjeseci prednosti za ovaj sajam, i sa još malo više od tri mjeseca do početka, drago mi je što mogu izvijestiti da je sve u vrlo dobrom stanju“, komentarisao je Grant Rowles, suosnivač Geneva Dry. “Delegati mogu očekivati jedinstveno okruženje za umrežavanje, a takođe smo uvjereni da će sa samita proizaći mnogi naslovi.”

Geneva Dry okuplja sve elemente sektora prevoza roba. Podijeljeni u sektore, paneli uključuju analitičare, finansijere, rudare, trgovce i vlasnike brodova kako bi raspravljali o kretanjima tržišta.

Izvor: Splash247

Podijeli vijest:

Leave a Reply