Skip to main content
search
VijestiSvijet

George Economou preuzima udio u Genco

AAA

Izvor fotografije: Pres Panayotov / Shutterstock.com

George Economou napravio je potez na još jednog brodovlasnika koji se nalazi na berzi, a američki igrač za rasuti teret Genco Shipping & Trading postao je posljednji u nizu koji je privukao njegovo interesovanje. Ovaj grčki brodarski magnat preuzeo je 5,4% udjela u njujorškoj kotaciji Genco, koja ima flotu od preko 40 balkera u segmentima Capesize, Ultramax i Supramax.

Prijava američkoj komisiji za vrijednosne papire i berze otkrila je da Economou-ovo investicijsko sredstvo, GK Investor, i njegove upravljačke podružnice, Sphinx Investment i Maryport Navigation imaju oko 2,3 miliona dionica Genco.

Pozicija u Genco je četvrta glavna pozicija koju je Economou označio ove godine nakon kupovine od Palios-ove porodične kompanije tankera Performance Shipping i OceanPal-a, kao i Seanergy Maritime pod vođstvom Stamatis Tsantanis-a.

Kompanija sa sjedištem na Manhattan-u je nedavno dodala i par „scrubber-fitted capes“ iz 2016., Genco Reliance i Genco Ranger, za oko 86 miliona dolara i potvrdila izlazak svojeg Genco Commodus-a napravljenog 2009. godine, koji će biti isporučen neimenovanom kupcu u januaru 2024.

Izvor: Splash247

Podijeli vijest:

Leave a Reply