Skip to main content
search
VijestiSvijet

Grčka je izabrana na prvo mjesto IMO savjeta

By 11/12/2023December 12th, 2023Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: IMO

Ponovni izbor Grčke na prvo mjesto u Kategoriji „A“ Savjeta IMO-a, sa 146 glasova protiv i 162 važeća, drugi put zaredom nakon izbora 2021. godine, globalno potvrđuje pouzdanost ove zemlje kao pružaoca kvalitetnih pomorskih usluga.

U Kategoriji „A“ biraju se zemlje sa najvećim interesom za pružanje pomorskih usluga. Uspješan ishod glasanja, održanog u okviru 33. skupštine Organizacije, rezultat je koordinisanih akcija Ministarstva pomorstva i ostrvske politike i Ministarstva inostranih poslova.

Povodom ponovnog izbora Grčke u kategoriju „A“ Savjeta IMO-a, grčki ministar pomorstva i ostrvske politike Christos Stylianidis izjavio je:

“Ponovni izbor Grčke na prvo mjesto u Kategoriji ‘A’ IMO-a, drugi put zaredom izuzetno je važan uspjeh naše zemlje u kritičnom i teškom trenutku za međunarodno pomorstvo. To na najjasniji način potvrđuje povjerenje i pouzdanost Grčke, kao i odličnu saradnju naše zemlje sa organizacijom i njenim državama članicama. Istovremeno, to označava dinamičnu i vodeću ulogu Grčke u svjetskom pomorstvu, kao i njen dugoročan i odlučujući doprinos oblikovanju međunarodne pomorske politike i zakonodavstva, kroz podnošenje konkretnih i realističnih predloga, kao i našu neprekidnu i aktivnu prisutnost u radu Committees – Subcommittees of the organism.”

“Izražavam svoju toplu zahvalnost državama članicama IMO-a koje su nas počastile svojim povjerenjem i glasom. Grčka, sa visokim osjećajem odgovornosti, nastaviće igrati vodeću ulogu i dinamično i konstruktivno podržavati ostvarenje ciljeva IMO-a za sigurno, energetski efikasno, ‘zeleno’ i održivo međunarodno pomorstvo.”

Proces izbora za nominaciju 40 članova Savjeta IMO-a za razdoblje 2024. godine održan je u petak, 1. decembra 2023.

Izvor: Shipping Telegraph

Podijeli vijest:

Leave a Reply