Skip to main content
search
VijestiSvijet

Grčki brodovlasnici potpisuju ugovore za više Suezmax brodova

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Interesovanje Grčkih brodovlasnika za novogradnju tankera ostaje na visokom nivou, sa novim narudžbinama koje dolaze iz segmenta Suezmax.

George Economou-ov Cardiff Marine i Spiros Polemis-ov Polembros Shipping su ugovorili po dva tankera od 157.000 dwt u Kini.

Prema izvorima posrednika ili kako nezvanično saznajemo, Cardiff Marine je naručio Suezmax-e opremljene scrubber-ima od Jiangsu New Hantong po cijeni od 83 miliona dolara po komadu, sa isporukom u 2026. godini.

U međuvremenu, Polembros je rezervisao novogradnju sa pogonom na LNG i opremljenu scrubber-ima kod New Times Shipbuilding-a za rok isporuke u 2025. godini, nakon slične narudžbe za dva broda u istom brodogradilištu prošle godine. Cijena nije objavljena.

Ove narudžbe su uslijedile nakon najnovije transakcije koju je George Procopiou-ov Dynacom takođe realizovao u New Times za dva Suezmax broda, po cijeni od 83 miliona dolara po brodu, sa isporukom u 2027. godini.

Drugi grčki brodovlasnici su takođe nedavno potpisali ugovore za novogradnje, iako manjih veličina. Latsco je naručio četiri LR2-a u Hyundai Vietnam za 70 miliona dolara po brodu, sa isporukom u 2027. godini.

Izvor: Splash247

Podijeli vijest:

Leave a Reply