Skip to main content
search
VijestiSvijet

Grčki premijer naglašava važnost pomorstva dok Evropa teži strateškoj autonomiji

AAA

Izvor fotografije: Posidonia press

Kyriakos Mitsotakis, grčki premijer, iskoristio je otvaranje izložbe Posidonia u Atini da svojim evropskim kolegama istakne važnost podrške pomorstvu.

“U vrijeme kada Evropa pokušava definisati koncept strateške autonomije, došlo je vrijeme da se shvati da će pomorstvo, evropsko pomorstvo, grčko pomorstvo koje predstavlja najznačajniju snagu unutar evropskog pomorstva, igrati ključnu ulogu u ovoj strateškoj autonomiji,” rekao je Micotakis.

Govoreći lokalnim brodovlasnicima, premijer je rekao: “Nema sumnje da se oblast kojom vi rukovodite suočava sa promjenama koje će odrediti budućnost pomorskog transporta. Želim da znate da ću biti uz vas u svakoj bitki koju grčka pomorska industrija bude vodila kako bi poboljšala ovaj lanac vrijednosti, koji je fokusiran na našu zemlju: od zelene tranzicije do sigurnih luka i od podmlađivanja grčkih brodogradilišta do osnaživanja naše radne snage vještinama koje nameće razvoj.”

Posidonia 2024 je najveća u šest decenija postojanja ove manifestacije, sa preko 2.000 izlagača iz 82 zemlje i 23 nacionalna paviljona koji su spremni da predstave svoje proizvode na izložbenom prostoru Posidonia-e, koji se ove godine pokazao premalenim da zadovolji potražnju za prostorom. Pored toga, zakazano je ukupno 68 pomorskih konferencija, foruma i seminara.

Izvor: Splash247

Podijeli vijest:

Leave a Reply