Skip to main content
search
VijestiSvijet

Grimaldi jača veze Italija-Grčka

AAA

Izvor fotografije: Massimo Campanari / Shutterstock.com

Grimaldi Group-a je spremna da poboljša kapacitet prevoza i komfor na svojim linijama između Italije i Grčke uvođenjem broda Europalink na liniji Brindisi-Igoumenitsa počevši od 29. februara.

Kako jedinica ro-pax posjeduje najveći kapacitet tereta koji je ikad raspoređen na Jadranu, Europalink će dopuniti modernu jedinicu ro-pax, Kydon Palace, koja već plovi na toj liniji. Ovo poboljšanje usluge znači dva redovna dnevna polaska iz svake luke.

Sa italijanskom zastavom, Europalink može smjestiti 930 putnika i prevoziti 3.900 linearnih metara rolnog tereta, što je ekvivalentno za 220 kamiona.

“Grimaldi jača brodove i brodovi jačaju luku. Ključna formula za pomorsku ekonomiju, primijenjena 12 godina u luci Brindisi od strane napolitanske kompanije koja nikada nije štedjela trud i angažman, sve više implementirajući rute sa efikasnim, udobnim i ekološki održivim vezama”, komentarisao je Ugo Patroni Griffi, predsjednik Port System Authority of the Southern Adriatic Sea (AdSPMAM).

Pored značajnog povećanja kapaciteta, putnici i vozači uživaće u poboljšanom kvalitetu usluge. Europalink raspolaže sa 201 kabinom sa ukupno 632 kreveta, uključujući razne tipove kao što su unutrašnje, sa pogledom na more i junior suite, sve opremljene klima uređajem i sopstvenim kupatilima, sa nekim dizajniranim za putnike sa smanjenom pokretljivošću. Putnici takođe mogu pristupiti salonima sa 75 udobnih ležaljki, samoposlužnom restoranu, barovima, prostranoj prodavnici, dječijem igralištu, sauni i prostoru sa slot mašinama.

Izvor: Container News

Podijeli vijest:

Leave a Reply