Skip to main content
search
VijestiSvijet

Grimaldi kupuje italijanski kontejnerski terminal

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Dva suvlasnika Gruppo Investimenti Portuali (GIP), Infracapital, dio za ulaganje u infrastrukturni kapital M&G Plc i InfraVia Capital Partners, nezavisna francuska firma za privatni kapital, dogovorili su prodaju svog 100% udjela u Terminalu Darsena Toscana (TDT) Grupi Grimaldi.

Giulio Schenone, izvršni direktor GIP-a i manjinski suvlasnik GIP-a, takođe će izaći iz transakcije kao dio dogovora.

Tokom perioda vlasništva, Infracapital i InfraVia podržavali su terminal u Livornu u razvoju njegove liderske pozicije kao početne i krajnje luke koja služi centralnim i sjeveroistočnim italijanskim tržištima.

To je uključivalo jačanje tima višeg rukovodstva, ulaganje u opremu terminala i sprovođenje sveobuhvatnog programa poboljšanja operacija.

Infracapital i InfraVia kupili su 80% udjela u TDT-u, kao dio akvizicije GIP-a u februaru 2017. godine, a dodatnih 20% udjela stečeno je 2018. godine.

„Drago nam je da objavimo prodaju TDT-a koji je od našeg zajedničkog vlasništva sa InfraVia i uz ključnu ulogu koju je igrao Giulio Schenone. Zajedno smo sa našim partnerima radili na stvaranju vrijednosti kroz poboljšane operativne performanse i pozicioniranje TDT-a kao kapije za buduće širenje u Livornu.“ – rekao je Stephen Nelson, upravni direktor u Infracapital-u.

Olivier Laroche, partner u InfraVia, prokomentarisao je da su ponosni što su podržali TDT i Giulio Schenone-a kapitalom i sposobnostima upravljanja imovinom tokom ovog perioda vlasništva uz Infracapital.

Izvor: Container News

Podijeli vijest:

Leave a Reply