Skip to main content
search
VijestiSvijet

GT Green Technologies u partnerstvu sa Bureau Veritas, radi na tehnologiji pogona pomoću vjetra

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Klasifikaciono društvo Bureau Veritas udružilo se sa GT Green Technologies sa ciljem da obezbijedi načelno odobrenje (AiP) za njihovu AirWing tehnologiju, koja obezbijeđuje pogonsko riješenje zasnovano na vjetru za pomorski sektor.

GT Green Technologies ima za cilj isporučiti prve jedinice za pogon na vjetar AirWing20™ 2024. godine, uz podršku Bureau Veritas i komercijalnog partnera PEI TECH. Očekuje se da će uskoro biti objavljeno veliko partnerstvo sa istaknutim brodovlasnikom za inauguralnu instalaciju.

„Oduševljeni smo što smo udružili snage sa Bureau Veritas-om kako bi klasifikovali našu revolucionarnu AirWing20™ tehnologiju. Ova saradnja učvršćuje našu posvećenost isporuci najboljeg rješenja u klasi na tržištu. Sa ovom značajnom prekretnicom, dobijamo ogroman zamah, okupljamo talentovani tim i preduzimamo konkretne korake ka preoblikovanju industrije na bolje.“ rekao je George Thompson, izvršni direktor GT Green Technologies.

GT Green Technologies je dobio značajnu finansijsku podršku kroz program granta za inovacije u oblasti transporta (TRIG) Vlade Ujedinjenog Kraljevstva. Program, koji nadgleda Connected Places Catapult u ime Odjeljenja za transport, dizajniran je da podstakne napredak i podstakne istraživanja u sektoru transporta.

Izvor: gCaptain

Podijeli vijest:

Leave a Reply