Skip to main content
search
VijestiSvijet

Hanwha Ocean i Bureau Veritas partneri u razvoju novog standardnog dizajna 270K LNG broda

AAA

Izvor fotografije: Hanwha Ocean

Bureau Veritas je najavio uspješan završetak zajedničkog razvojnog projekta (JDP) sa Hanwha Ocean Co za razvoj 270K LNG broda.

Dizajn trupa kompanije Hanwha Ocean za 270K LNG brod je pažljivo razvijen da bi se predvidjeli i ispunili budući zahtjevi LNG tržišta. Optimizujući performanse trupa i maksimizirajući kapacitet tereta, on prevazilazi mogućnosti postojećeg 263K LNG i FSRU dizajna. Ova saradnja predstavlja značajnu prekretnicu u partnerstvu između Hanwha Ocean-a i Bureau Veritas-a, pokazujući njihovu kombinovanu stručnost u unaprijeđenju najsavremenije tehnologije LNG broda.

Tokom čitavog projekta, Hanwha Ocean je pripremio razvoj ključnih nacrta trupa za dizajn 270K LNG broda, u skladu sa zahtjevima BV-a i relevantnim propisima. Nakon toga, Hanwha Ocean i BV su se dogovorili da zajednički razviju ovaj brod nove veličine, kako bi osigurali pouzdanost konstrukcije i dobili načelno odobrenje.

Po završetku sveobuhvatne verifikacije dizajna trupa, sertifikat je dostavljen Hanwha Ocean-u 28. februara 2024. godine.

Kapetan Drago Pinterić, izvršni direktor Bureau Veritas Korea, prokomentarisao je: „Razvoj novog standardnog 270K LNG broda ima ogroman značaj za BV, jer je u skladu sa našim osnovnim odgovornostima da pružimo bezbjednost, usklađenost i kvalitet u pomorskim operacijama. Ovo učešće jača posvećenost BV-a liderstvu u industriji, inovacijama i promociji održivih i bezbjednih praksi transporta.”

Izvor: shipmanagementinternational.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply