Skip to main content
search
VijestiSvijet

Hapag-Lloyd na putu ka dekarbonizaciji cijele flote

AAA

Izvor fotografije: Daniel Wright98 / Shutterstock.com

Hapag-Lloyd bira dobavljača softverskih rješenja za pomorsku dekarbonizaciju “Ankeri Solutions”, da obezbijedi sveobuhvatan skup alata dizajniranih da pojednostave i ubrzaju proces dekarbonizacije za svoju flotu.

Ovaj odabrani paket se zasniva na postojećoj digitalnoj infrastrukturi koju obezbjeđuje “Ankeri” i kombinuje snage nekoliko poslovnih jedinica kako bi podržao napore tranzicije flote.

“Ankeri-jeva” najsavremenija tehnologija je u upotrebi od 2018. godine i omogućava “Hapag-Lloyd-u” da procijeni, optimizuje i prati različite aspekte energetske efikasnosti svoje flote, doprinoseći smanjenju emisije gasova staklene bašte.

Arne Maibohm, direktor za dekarbonizaciju “Hapag-Lloyd-a”, rekao je: „Ova saradnja označava značajan korak u našim stalnim naporima da smanjimo ugljenični otisak naše flote, i u skladu je sa našim ciljem da do 2045. godine imamo nultu emisiju ugljenika. Integracijom najsavremenijih digitalnih alata “Ankeri-ja”, cilj nam je da značajno doprinesemo održivijim operacijama transporta.”

Ovo strateško partnerstvo naglašava zajedničku viziju, i “Hapag-Lloyd-a” i “Ankeri Solutions-a”, za uspostavljanje održivih rješenja u pomorskoj industriji. Sa fokusom na pružanju opipljivih rezultata u smanjenju emisija i podsticanju održivijeg pristupa globalnim brodarskim operacijama, saradnja postavlja obećavajući presedan za budućnost napora za pomorsku dekarbonizaciju.

Izvor: Shipping Telegraph

Podijeli vijest:

Leave a Reply