Skip to main content
search
VijestiSvijet

Hapag-Lloyd nudi kopneni tranzit kroz Saudijsku Arabiju usled poremećaja na Crvenom moru

AAA

Izvor fotografije: Daniel Wright98 / Shutterstock.com

Hapag-Lloyd HLAG.DE nastaviće da usmjerava svoja plovila oko Rta dobre nade do daljnjeg, objavio je u ponedjeljak, nakon najave da uvodi kopnene koridore kroz Saudijsku Arabiju da bi ublažio uticaj na svoje poslovanje.

“Nastavljamo da stalno pratimo i preispitujemo situaciju. Čim se situacija promijeni i ponovo bude bezbjedno, naše brodove ćemo usmjeriti preko Crvenog mora i Sueckog kanala.” navodi se u saopštenju.

U ranijoj izjavi klijentima na svojoj web stranici, kompanija je rekla da će ponuditi kopnene veze od Jebel Ali-a, Dammam-a i Jubail-a.

“Naš cilj je pružiti pogodno rješenje za nepredviđene situacije kako bi se prevazišlo ovo neočekivano zatvaranje dok se situacija u Crvenom moru ne normalizuje. navodi se. Kompanija u redovnim intervalima razmatra da li se normalna plovidba kroz Suecki kanal može vratiti.

Hapag-Lloyd redovno nudi logističke usluge pri čemu se roba dalje iz luka dovodi u unutrašnjost kopna cestom ili željeznicom. Ova pomorska kompanija kaže da ima 55 luka i 53 unutrašnjih terminala u regionu Bliskog istoka.

Izvor: Hellenic Shipping News

Podijeli vijest:

Leave a Reply