Skip to main content
search
VijestiSvijet

Hapag-Lloyd otkriva novi brend za svoju terminalsku diviziju

AAA

Izvor fotografije: Make more Aerials / Shutterstock.com

Od 1. jula, terminalska i infrastrukturna divizija kompanije Hapag-Lloyd nosiće novi brend, Hanseatic Global Terminals.

Hanseatic Global Terminals sa sjedištem u Rotterdam-u započeo je sa radom u junu 2023. godine kao potpuno vlasnička, ali nezavisna poslovna jedinica. Prema saopštenju, naziv brenda inspirisan je “Hanseatskom ligom”, istorijskim udruženjem pomorskih trgovaca u Sjevernoj Evropi, i naglašava posvećenost kompanije kvalitetu i ekspanzivnim terminalskim operacijama.

“Hanseatic Global Terminals snažno podržava našu posvećenost kvalitetu, efikasnosti i održivosti,” rekao je Dheeraj Bhatia, izvršni direktor Hanseatic Global Terminals i član Izvršnog odbora Hapag-Lloyd-a. “Naši klijenti i partneri će uživati značajne prednosti, kao što su još pouzdanije i efikasnije usluge. Pored toga, povećana upravljivost podržava naše napore za održivost.”

Hanseatic Global Terminals će upravljati i konsolidovati terminalske i infrastrukturne investicije u 20 terminala u 11 zemalja.

Ključne lokacije uključuju Container Terminal Altenwerder u Hamburgu (Njemačka), JadeWeserPort u Wilhelmshaven-u (Njemačka), Terminal TC3 u Tanger-u (Maroko) i Terminal 2 u Damietti (Egipat), koji je trenutno u izgradnji.

Pored toga, kompanija upravlja terminalima u Americi, stečenim kroz akviziciju terminalskog poslovanja čileanske kompanije SAAM Terminals, kao i u Indiji kroz investiciju u J M Baxi Ports & Logistics Limited. Takođe, Hanseatic Global Terminals posjeduje manjinski udio u Spinelli Grupi.

Izvor: Container News

Podijeli vijest:

Leave a Reply