Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

Hapag-Lloyd produžava obilazak Crvenog mora

AAA

Izvor fotografije: MartinLueke / Shutterstock.com

John Konrad (gCaptain) saopštava da će Hapag-Lloyd nastaviti da preusmjerava svoje brodove oko Sueckog kanala iz sigurnosnih razloga, izjavio je danas portparol kompanije. Ova vijest dolazi samo nekoliko sati nakon što je Maersk najavio da će sutra odlučiti da li će nastaviti slanje brodova kroz Suecki kanal.

“Pažljivo pratimo situaciju iz dana u dan, ali ćemo nastaviti da preusmjeravamo naše brodove do 9. januara,” rekao je portparol Hapag-Lloyd-a, pete najveće kontejnerske kompanije na svijetu, za Reuters. “Kompanija će tog dana odlučiti da li će nastaviti sa preusmjeravanjem brodova.”

Prema Reuters-u, partnerska kompanija Maersk-a, MSC, takođe će nastaviti da preusmjerava svoje brodove preko Rta dobre nade.

Iako, je Maersk bio prva evropska kontejnerska linija koja je pauzirala plovidbe Crvenim morem nakon napada na Maersk Gibraltar 13. decembra, bili su i među prvima – zajedno sa CMA CGM – koji su se vratili na Crveno more. Brodarski gigant Hapag-Lloyd bio je oprezniji i nastaviće da drži svoje brodove dalje od Crvenog mora čak i nakon pokretanja zadatka vođenog od strane SAD-a – Operacija Prosperity Guardian – za zaštitu ključne rute od militanata.

Izvor: gCaptain

Podijeli vijest:

Leave a Reply