Skip to main content
search
VijestiNautika

Heesen isporučuje prvu jahtu u 2024.: “YN 20255”, sada nazvana “Iris Blue”

By 28/02/2024March 12th, 2024Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Heesen sa zadovoljstvom najavljuje isporuku prve jahte iz restilizovane serije od 55 metara, nakon intenzivnih testova na Sjevernom moru.

Tokom trodnevnih ispitivanja na moru, “Iris Blue” je ispunila sve tražene specifikacije, a ispitivanja su obavljena nesmetano i po planu. Tokom drugog dana testiranja, jahta je isprobana u uslovima nemirnog mora, sa talasima do 1,7 metara od sjevera prema sjeverozapadu, i zapadnim do sjeverozapadnim vjetrovima sa jačinom do 28 čvorova. Baš kao i njene sestrinske jahte, “Iris Blue” se pokazala kao veoma pouzdana.

Frank Laupman iz “Omega Architects-a”, originalni dizajner ove serije, izvršio je restilizaciju spoljašnjih linija. „Koliko god da volimo naš originalni dizajn sa vertikalnim prozorima, osjetili smo da je vrijeme da napravimo evolutivni korak“, kaže Frank. „Odlučili smo se za veći prostor od “stakla od-poda-do-plafona”, bez stubova u glavnom salonu.

Odaje vlasnika sada imaju verandu na desnoj strani broda, što je zaista transformativna inovacija. Ova karakteristika je nešto zaista jedinstveno što suštinski mijenja iskustvo prostora u kabini od 78 kvadratnih metara, koja sada uključuje i nove garderobere.

Raspored je takođe preispitan i sada ima veće sunčalište sa šankom oko hidromasažnog bazena. Na glavnoj palubi, centralni atrijum je modernizovan, sa širim i revidiranim glavnim stepeništem, dok postoji dodatni prolaz od palube kormilarnice do palube za sunčanje, kako bi se olakšao pristup posadi.

Izvor: Heesen Yachts

Podijeli vijest:

Leave a Reply