Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

Hempel izvještava o “rekordnim” finansijskim rezultatima u 2023. godini

AAA

Izvor fotografije: shutterstock.com

Gigant u grupi za farbanje brodova iz Danske, Hempel, dostavio je snažne finansijske rezultate koji prevazilaze sva očekivanja.

Kompanija tvrdi da je u 2023. godini postigla “istorijski visok organski rast prihoda” od 13,7 odsto i prihod od 2.351 milion eura.

U skladu sa rezultatima Hempela, to u poređenju sa prethodnom godinom predstavlja povećanje od 192 miliona eura.

“Hempel je dostavio rekordne rezultate u 2023. godini. Postavili smo ambiciozne ciljeve i prevazišli smo svoja očekivanja,” rekao je Michael Hansen, grupni predsjednik i glavni izvršni direktor Hempel A/S. “Snažni rezultati su zahvaljujući sjajnom učinku na svim poljima našeg poslovanja.”

Izgledi za ovu godinu očekuju se kao “organski rast prihoda jednocifren i Ebitda marža oko 15 odsto,” kaže kompanija.

U međuvremenu, Hempel je prošle godine napravio značajan napredak prema svojim ESG obavezama, smanjujući svoje kombinovane emisije obima 1&2 za 51 odsto u poređenju sa svojom baznom linijom iz 2019. godine.

“Stavljanje održivosti u srce svega što radimo znači da ne samo da se fokusiramo na smanjenje emisija iz naših operacija i smanjenje resursa koje koristimo, već i nastavljamo razvijati proizvode i rješenja koja podržavaju naše kupce na njihovim putovanjima održivosti.

“Na primjer, naši visoko efikasni premazi za trupove pomogli su kupcima u pomorskoj industriji da smanje svoje emisije CO2e za 6,5 miliona tona samo u 2023. godini. To je poboljšanje od 16 odsto u poređenju sa 2022,” zaključio je Michael Hansen.

Izvor:shippingtelegraph.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply