Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

IMO poziva pomorce da podijele #SafetyTipsAtSea

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Ove godine, kao i svake prethodne, IMO slavi Dan pomoraca (DotS) 25. juna, u okviru kampanje #SafetyTipsAtSea.

Za 2024. godinu, kampanja #SafetyTipsAtSea će se fokusirati na doprinos pomoraca u činjenju pomorskog sektora sigurnijim radnim mjestom. Da bi uključili pomorce, želimo da podjele svoje najbolje savjete za sigurnost na moru, bilo da se radi o opremi koju nose ili obuci koju primaju.

Kao dio kampanje, IMO traži od pomoraca da podjele fotografiju iz njihovog radnog okruženja, ističući kako održavaju svoje radno mjesto sigurnim.

Dan pomoraca (25. jun) uspostavljen je rezolucijom koju je usvojila Diplomatska konferencija 2010. godine u Manili za usvajanje revidirane STCW konvencije. Njegova izričita svrha je prepoznati jedinstveni doprinos koji pomorci iz cijelog svijeta daju međunarodnoj pomorskoj trgovini, svjetskoj ekonomiji i civilnom društvu u cjelini.

Rezolucija “podstiče vlade, pomorske organizacije, kompanije, brodovlasnike i sve druge zainteresovane strane da na odgovarajući način promovišu Dan pomoraca i preduzmu akcije kako bi ga značajno proslavili”.

Četvrto izdanje Crew Welfare Week, industrijska inicijativa dizajnirana da prizna ključnu ulogu pomoraca u pomorstvu, održava se od 25. do 27. juna. Crew Welfare Awards 2024. ceremonija, takođe se poklapa sa Međunarodnim danom pomoraca IMO, pružajući priliku da izrazimo zahvalnost svim divnim ljudima koji rade na brodu i na kopnu, koji čine srce pomorstva.

Izvor: Safety4Sea

Podijeli vijest:

Leave a Reply