Skip to main content
search
VijestiSvijet

Inchcape kupuje norvešku kompaniju Grieg Logistics

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Inchcape Shipping Services, sa sjedištem u Velikoj Britaniji i globalna agencija za luke i pomorske usluge, objavila je svoju akviziciju kompanije Grieg Logistics AS iz Norveške, koja je dio Grieg Group-e.

Pod novim vlasništvom, Grieg Logistics će nastaviti da posluje pod istim imenom tokom određenog perioda, a upravljanje kompanijom nastaviće postojeći direktor, Stig Trygve Andersen, kako navodi Inchcape.

Akvizicija Grieg Logistics nadovezuje se na Inchcape-ovu posvećenost pružanju kvalitetnih i pouzdanih usluga, dodatno jačajući operativne sposobnosti u oblastima pomorstva, sirovina, energetike i vladinih usluga. Ova posvećenost će se nastaviti pod novim vlasništvom, osiguravajući da njihovi klijenti i dalje primaju isti nivo izvrsnosti na koji su navikli. Zajedno, Grieg Logistics i Inchcape teže ka stvaranju još boljih rješenja za svoje klijente, sa snažnim fokusom na digitalizaciju i usluge orijentisane ka korisnicima.

Grieg Logistics je renomirani brend u Norveškoj i inostranstvu sa ponosnom tradicijom. Upravlja terminalima u Tønsberg-u, Mosjøen-u i Skålevik-u. Ima kancelarije u Tønsberg-u, Larvik-u, Bergen-u, Mongstad-u, Kristiansund-u i Mosjøen-u, pružajući usluge brodskih agenata duž norveške obale, uglavnom sa sopstvenim osobljem.

Inchcape Shipping Services, kompanija iz portfolija privatnog investicionog fonda Epiris, predstavlja klijente u više od 85% svjetskih luka u 60 zemalja kroz svoju mrežu od 253 vlasničke kancelarije. Kompanija se etablirala kao pouzdan partner za mnoge od najvećih i najuglednijih svjetskih pomorskih kompanija iz različitih sektora, uključujući tanker, kruzer, transport rasutog tereta, linijski prevoz, vladine usluge, upravljanje brodovima i offshore industrije.

Filip Maezelle, direktor Inchcape Shipping Services, izjavio je: „Inchcape i Grieg Logistics uživaju u dugogodišnjem partnerstvu, formalno uspostavljenom 2019. godine. Partnerstvo je olakšalo dijeljenje tehnologija i proširenje podrške lučkih agencija u Norveškoj. Izuzetno smo uzbuđeni što ćemo dočekati tim Grieg Logistics u našoj organizaciji. Radujemo se pružanju još bolje usluge i pokrivanja našoj zajedničkoj bazi klijenata.“

Stig Trygve Andersen, direktor Grieg Logistics, rekao je: „Inchcape Shipping Services i Grieg Logistics savršeno se dopunjuju, i sa nestrpljenjem očekujemo nastavak rasta naših poslovnih oblasti unutar Inchcape-a.“

Izvor: Shipping Telegraph

Podijeli vijest:

Leave a Reply