Skip to main content
search
VijestiSvijet

Intercargo i RightShip pokreću centar izvrsnosti za balkere

AAA

Izvor fotografije: INTERCARGO

Udruženje brodovlasnika za rasuti teret Intercargo i platforma za upravljanje rizicima RightShip osnovali su nezavisnu neprofitnu organizaciju posvećenu smanjenju operativnih incidenata, poboljšanju standarda i promovisanju najboljih praksi u industriji balkera.

Dry Bulk Centre of Excellence (DBCE) će promovisati implementaciju okvira Dry Bulk Management Standard (DryBMS) – pokrenutog 2021. godine sa ciljem podizanja standarda upravljanja – i raditi na uspostavljanju jedinstvenog pristupa sigurnosti rasutog tereta.

U posljednjoj deceniji, zabilježeno je više od 2.000 incidenata sa balkerima, pri čemu je više od 200 pomoraca izgubilo živote. Prema DBCE, ovaj dokaz pokazuje da sama regulativa nije dovoljna za postizanje najviših standarda u industriji rasutog tereta.

“Pokretanje DBCE-a je sljedeći korak za industriju u prelasku preko pukog usklađivanja sa propisima i postizanja izvrsnosti, uz podršku okvira DryBMS,” rekao je McLeod, dodajući: “Dobrobit posade, zaštita okoline i održivo upravljanje imovinom su temelj ove inicijative, sve to podstiče kompanije na bolje operativne prakse. To koristi ne samo vlasnicima brodova, već svima u industriji.”

Izvor: Splash247

Podijeli vijest:

Leave a Reply