Skip to main content
search
VijestiSvijet

“International Seaways” i “Ultranav” formiraju zajednički pool aframax brodova

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

“International Seaways”, najavila je pokretanje zajedničkog preduzeća sa čileanskom kompanijom “Ultranav”, nazvano “Aframax International”. Ovaj potez predstavlja formiranje zajedničkog pool-a za upravljanje aframax tankerima dviju kompanija.

Prema objavi na društvenim mrežama kompanije “International Seaways”, novoformirano zajedničko preduzeće razvijaće se na temelju više od dvije decenije partnerstva u radu sa različitim veličinama brodova. “Aframax International” će komercijalno upravljati svim aframax tankerima dvije kompanije.

Iz kompanije je saopšteno da će “Aframax International” pružati “siguran i pouzdan transport širom svijeta, sa početnim fokusom na Ameriku. Obje kompanije raduju se saradnji sa našim bliskim zakupcima.”

“Ultranav” je u svom pregledu flote naveo da upravlja flotom od 423 vlasnička i zakupljena broda, od kojih četiri pripadaju kategoriji aframax tankera. “International Seaways” posjeduje raznovrsnu flotu od preko 70 tankera, od kojih je pet aframax. To znači da će novi zajednički pool upravljati sa ukupno devet aframax brodova.

Izvor: Splash247

Podijeli vijest:

Leave a Reply