Skip to main content
search
VijestiNautikaIstaknute Vijesti

Isporuka 82m Lürssen superjahte Haven

AAA

Izvor fotografije: Lurssen

Superjahta Haven, duga 82 metra, napustila je Njemačku i krenula na svoje prvo putovanje dok se priprema za isporuku svom vlasniku. Takođe poznata kao Project Cali, Haven je dizajnirana u Lürssen-u od strane glavnog dizajnera eksterijera, Jim Robert Sluijter-a.

Karakteriše je nizak i sofisticiran profil, sa elegantnim obrnutim pramcem i gracioznim spoljnim linijama. Jahte na tri palube imaju enterijer dizajniran od strane RWD, sa prostranim unutrašnjim i spoljašnjim prostorom na brodu. Ključne karakteristike Haven-a uključuju veliki infinity bazen na njenoj krmenoj palubi, sa dvostrukim stepenicama koje vode do njene velike platforme za plivanje.

Posebno se ističe sunčana paluba od 30 metara, koja nudi panoramski pogled na more, opremljena luksuznim đakuzijem, barom, prostorom za ručavanje, salonom, pećnicom za pizzu i čak otvorenim bioskopom. Takođe je opremljena pokretnim panelima za zaštitu od vjetra, koji gostima pružaju zaklon u svim vremenskim uslovima.

Vlasnik je odmah zavolio prvi nacrt projekta, i kao rezultat toga, Haven se gotovo nije promijenila od originalnih skica, objasnio je dizajner Jim Robert Sluijter.

Haven se razlikuje od mnogih drugih jahti; njen dizajn je praktičan i funkcionalan, sa velikim naglaskom na život na otvorenom.

Plažni klub Havena ima platforme koje se spuštaju, formirajući prostrane morske terase na lijevoj i desnoj strani. Plažni klub je takođe povezan sa velikom platformom za plivanje na krmi, pružajući gostima nesmetan pristup vodi.

Peter Lürssen, izvršni direktor Lürssen Yachts je rekao: “Želio bih izraziti zahvalnost svima koji su bili uključeni u izgradnji ove superjahte; rezultati svjedoče o njihovoj izvanrednoj komunikaciji i posvećenosti projektu.”

Prema SYT iQ, Lürssen ima nekoliko jahti u izgradnji, uključujući 136,8-metarsku jahtu Ali Baba i 134,2-metarsku superjahtu Deep Blue.

Izvor: superyachttimes.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply