Skip to main content
search
VijestiNautika

Istorijska jahta stiže u Veliku Britaniju na restauraciju

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

“Sevenstar Yacht Transport” isporučio je jahtu, koja je nekada pripadala Winston Churchill-u, u brodogradilište “Pendennis” uoči ambicioznog projekta…

“Amazone” dužine 39 metra, stigao je u Veliku Britaniju uoči ambicioznog projekta restauracije, čiji je cilj da se legendarnom brodu vrati nekadašnji sjaj.

Restauracija je zajednički napor Nicholas Edmiston-a i William Collier-a, stručnjaka za jahte “G.L. Watson & Co.” Pošto su prethodno sarađivali na restauraciji “Blue Bird-a”, “Nahlin-a”, “Malahne-a” i “Cacoun-a”, oni su pratili “Amazone” nekoliko godina.

„Aranžmani za transport u Francuskoj bili su opsežni i veoma komplikovani“, kaže Mike Herrebrugh, direktor “Sevenstar Yacht Transport-a”. „Ali je nevjerovatno imati povjerenja u Nicholas Edmiston-a i William Collier-a da se bave njihovim projektom, koji je očigledno rad ljubavi, da se sačuva istorijski dio jahtinga.”

Više od dvije decenije, bio je usidren i korišten samo za posjetu u Parizu i bilo mu je potrebno veliko renoviranje kako bi ponovo bio pogodan za plovidbu. U ambicioznom dvo-nedjeljnom programu, jahta je nabavljena, pripremljena za tegljenje i odvezena u luku “Le Havre”. Zatim je utovarena na 214m DYT “Servant” i isporučena u Falmouth, gdje je prebačena u brodogradilište “Pendennis”.

Izvor: Superyacht News

Podijeli vijest:

Leave a Reply