Skip to main content
search
VijestiSvijet

Izlazak istorijskog japanskog brodogradilišta iz komercijalne brodogradnje

By 24/02/2024March 12th, 2024Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Keith Tarrier / Shutterstock.com

Jedno od najstarijih japanskih brodogradilišta, “Sumitomo Heavy Industries Marine & Engineering”, prolazi kroz poslovni preokret, jer je odlučilo da napusti komercijalnu brodogradnju, i fokusira se na infarstrukturu vjetroelektrana na moru i obnovljive izvore energije.

Japansko brodogradilište će napustiti industriju kada se završi program brodogradnje koji je započeo, dok će nastaviti da pruža usluge remonta. Glavni razlozi razvoja su velika konkurencija određenih kompanija u Kini i Južnoj Koreji, kao i značajno povećanje cijena čelika i oscilacije brodova, kako se navodi u saopštenju.

Brodogradilište je postalo nezavisna kompanija 2003. godine, kako bi se istaklo kao glavni igrač u izgradnji tankera srednje veličine, uglavnom „Aframax-a“. Međutim, značajni izazovi međunarodne brodogradnje posljednih godina, doveli su „Sumitomo Heavy Industries Marine & Engineering“ u tešku poziciju. U prilog tome govori činjenica da je jedna od mjera koje je sproveo da bi ostao održiv, bila smanjenje narudžbi koje je primao. U prošloj fiskalnoj godini, „Sumitomo-ve“ narudžbine nisu premašile 113 miliona dolara.

Izvor: naftikachronika.gr

Podijeli vijest:

Leave a Reply