Skip to main content
search
VijestiSvijet

Izvanredna godina za Valletta Cruise Port

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Valletta Cruise Port dočekuje sjajnu 2024. godinu nakon izuzetne 2023. godine u kojoj je zabilježila skoro 900.000 putnika, impresivan rast od preko 65 posto u odnosu na 2022. godinu, što se može uporediti sa rekordnom 2019. godinom.

Ovi detalji su objavljeni na konferenciji za novinare od strane ministra za turizam i javnu čistoću, Clayton Bartol-a, te izvršnog direktora Valletta Cruise Port i operativnog direktora Global Ports Holding-a, Stephen Xuereb-a.

Kruzing industrija na Malti ostavila je €85 miliona u malteškoj ekonomiji, od čega je €32 miliona potrošeno od strane putnika sa kruzera, a ostalih €53 miliona od strane kruzing kompanija.

Ministar za turizam Clayton Bartolo izrazio je posvećenost Malte kruzing industriji, posebno sektoru letova i krstarenja.

“Kao zemlja, nastavićemo raditi na tome da više kruzing kompanija ima svoje domove u Malti. Posvećeni smo podršci sektoru letova i krstarenja kako bismo ga dodatno razvijali. Važno je da nastavimo raditi kako bi industrija ostala zasnovana na održivim temeljima.” naglasio je ministar Bartolo.

Izvor: Med Cruise

Podijeli vijest:

Leave a Reply