Skip to main content
search
VijestiJadran

Jadrolinija oborila istorijski rekord: Do danas je za godinu dana prevezeno više od 3,5 miliona vozila

AAA

Izvor fotografije: Dave Z / Shutterstock.com

Jadrolinija je danas, prvi put u 76 godina rada, prevezla više od 3,5 miliona vozila za godinu dana, saopštila je u petak najveća Hrvatska putnička kompanija.

U Jadroliniji ističu da je ovu godinu obilježio snažan investicioni ciklus i potpuni oporavak saobraćajnog tržišta.

Govoreći o obnovi bijele flote, navode da će pet dopuna flote značajno povećati nivo usluge. Riječkim plovnim putevima već plove brzi brodovi Kata i Danica, a riječkim i splitskim plovnim putevima 2024. godine ploviće brodovi za državne trajektne linije Unije, Sveti Duje i Vela Luka.

Jadrolinija će u narednoj godini nastaviti sa novim investicijama i obnovom i modernizacijom bijele flote.

Očekuje se ugovaranje i izgradnja tri putnička broda na električni pogon, nabavka novih brzih putničkih brodova, a u planu je ugovaranje i izgradnja novog trajekta na motorni pogon koji uključuje zelene, ekološki prihvatljive tehnologije.

Predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta kaže da je glavni strateški cilj Jadrolinije modernizacija poslovanja na svim nivoima, od obnove flote savremenim i ekološki prihvatljivim brodovima, preko pristupa putnicima, preko digitalizacije i razvoja modernih brodova.

U Jadroliniji kažu i da je, osim značajnih investicija, najznačajniji događaj ove godine potpisivanje novog Kolektivnog ugovora za pomorce na brodovima koji obavljaju linijski priobalni prevoz nakon punih 25 godina.

Podsjećaju i da je posle 68 godina u floti Jadrolinije, omiljeni brod Tijat ljetos penzionisan i prešao u vlasništvo Šibensko – kninske županije.

Jadrolinija je dio strateške prometne infrastrukture Hrvatske i jedan od temeljnih stubova razvoja ostrva, a naredne godine nastavlja sa ciljem da zadrži lidersku poziciju na Jadranu i postavi nove rekorde, kažu u kompaniji.

Izvor: novilist.hr

Podijeli vijest:

Leave a Reply