Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

Jason Liberty, predsjednik i izvršni direktor Royal Caribbean Group, imenovan za predsjedavajućeg CLIA-e

AAA

Izvor fotografije: cruising.org press

Udruženje međunarodnih krstarenja (CLIA), vodeći autoritet u globalnoj industriji krstarenja, danas je objavilo da je Jason Liberty, predsjednik i izvršni direktor Royal Caribbean Group, imenovan za predsjedavajućeg od strane Upravnog odbora CLIA. Liberty nasljeđuje Pierfrancesco Vago-a, izvršnog predsjednika MSC Cruises S.A., koji je na ovoj poziciji bio od januara 2021.

“U ime CLIA zajednice, koja uključuje okeanske, riječne i specijalizovane krstareće linije, dobavljače, poslovne partnere, savjetnike za putovanja i agencije, želio bih čestitati gospodinu Liberty-ju na njegovom imenovanju za predsjedavajućeg CLIA. Gospodin Liberty preuzima predsjedavanje u trenutku kada industrija gradi na zamahu snažne potražnje i naši članovi napreduju u ambicioznim inicijativama održivosti sa ciljem postizanja nulte emisije do 2050. godine”, rekao je Keli Krejghed, predsjednik i izvršni direktor CLIA-e. “Gospodin Liberty je visoko svestran i strateški lider koji će nam pomoći da izgradimo ovaj preporod putovanja i ostvarimo naše globalne operativne ambicije.”

“Takođe bih želio zahvaliti gospodinu Vago-u na njegovom liderstvu kao predsjedavajućem tokom posljednje tri godine, upravljajući kroz izazovna vremena i stvarajući čvrstu osnovu za budući rast industrije.”, dodao je Krejghed.

Liberty je postao predsjednik i izvršni direktor Royal Caribbean Group početkom 2022. godine, nakon karijere koja je trajala gotovo dvije decenije u industriji krstarenja i obuhvatila mnoge godine služenja kao glavni finansijski direktor kompanije. Prošle godine, ostvario je značajne dobiti u poslovanju Grupe, postavši jedna od najbolje performiranih dionica godine. On vodi tri vodeća brenda u industriji: Royal Caribbean International, Celebrity Cruises i Silversea, poznata po inovacijama koje mijenjaju igru u svojim segmentima industrije; kao i zajedničke poduhvate sa TUI Cruises i Hapag-Lloyd Cruises u Njemačkoj, u kojima kompanija posjeduje 50% udjela.

“Uzbuđen sam i počastvovan što ću voditi ovu organizaciju dok ulazimo u novu eru krstarenja. Sa potražnjom potrošača koja se nastavlja ubrzavati, udvajamo našu posvećenost dekarbonizaciji i održivom rastu, osiguravajući da ne samo ulažemo u naše okeane i zajednice, već ih i čuvamo za generacije putnika koje dolaze.” rekao je Liberty. “Radujem se saradnji sa liderstvom CLIA-e i našim partnerima širom svijeta kako bismo dodatno pozicionirali krstarenja kao pristupačnu i odgovornu opciju za današnje putnike koja stvara pozitivne talase širom svijeta.”

Krstarenje je jedan od najbrže rastućih sektora putovanja i turizma i predviđa se da će dostići 106% nivoa iz 2019. godine u 2023. godini – sa 31,5 miliona putnika na krstarenju – i približno 35 miliona putnika u 2024. godini.

Globalni predsjedavajući CLIA-e pruža liderstvo Globalnom izvršnom komitetu CLIA-e i Upravnom odboru, odgovoran za uspostavljanje ukupnog strateškog pravca udruženja u ime njegovih članova krstarećih linija koji predstavljaju 95% svjetskih okeanskih krstarećih linija. Kao dio dugoročne strategije CLIA-e, članovi CLIA-e postavili su inspirativne ciljeve održivosti, i svake godine flota članova CLIA-e postaje efikasnija kako članovi linija usvajaju nove tehnologije, inovacije i, kad je dostupno, upotrebu održivih alternativnih goriva.

CLIA pruža važan i ujedinjen glas za globalnu industriju krstarećih linija predstavljajući krstareće linije, dobavljače, poslovne partnere i snažnu zajednicu savjetnika za putovanja.

Izvor: cruising.org

Podijeli vijest:

Leave a Reply