Skip to main content
search
VijestiSvijet

Kako i zašto naftovod u Kanadi utiče na tankere

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Čini se da se državna kanadska kompanija „Trans Mountain“ suočava sa preprekama na putu do završetka proširenja naftovoda „Trans Mountain Pipeline“, koji se nalazi u kanadskoj provinciji Alberta, a proteže se do zapadne obale Kanade.

Tačnije, energetska kompanija „Trans Mountain“ je 29. januara istakla tehničke probleme tokom faze izgradnje gasovoda, što će odložiti njegov završetak.

Vrijedi napomenuti i to da se projekat proširenja naftovoda suočio sa velikim kašnjenjima do njegovog odobrenja 2016. godine. Očekuje se da će naftovod biti završen u drugom kvartalu ove godine, a ukupni troškovi njegovog proširenja iznose 23,04 milijarde dolara, kako se navodi u publikaciji novinske agencije „Reuters“.

Završetkom proširenja naftovoda, isti će biti osposobljen za transport 890.000 barela dnevno. Linija 1 će transportovati oko 350.000 barela dnevno lake nafte i njenih derivata do područja Kanade i države Washington. Paralelno, linija 2, tj. naftovod će transportovati 540.000 barela teške nafte dnevno do lokacije Burnaby, u luci Vancouver.

Iz ove luke, nafta će se smještati u Aframax tankere. Očekuje se da će tokovi sirove nafte završiti na azijskim tržištima u Pacifiku i onima na zapadnoj obali SAD-a. Rafinerije u Kaliforniji se posebno snabdijevaju naftom, uglavnom iz Centralne i Latinske Amerike i, u slučaju da kanadska nafta protiče kroz naftovod, količine iz navedenih oblasti bi se kanalisale na druga tržišta.

Konačno, od posebnog interesa je činjenica da će eventualna kašnjenja u završetku proširenja naftovoda nesumnjivo uticati na tankere, posebno Aframax, namijenjene transportu sirove nafte na međunarodna tržišta.

Izvor: naftikachronika.gr

Podijeli vijest:

Leave a Reply