Skip to main content
search
VijestiNautika

Kako je 30 godina rada na brodu inspirisalo upravitelja stroja da ponudi bolje yacht management usluge

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Pronalaženje odgovarajućeg sistema upravljanja jahtom može biti izazov, s obzirom na to da ne postoji univerzalno rješenje. Stuart Ribton, vlasnik i direktor kompanije Southern Right Yachting, to vrlo dobro zna, nakupivši više od tri decenije praktičnog iskustva na jahtama i konačno napredujući do uloge upravitelja stroja.

Dok Southern Right Yachting slavi svoju 10. godišnjicu, BOAT International se osvrće na Ribton-ovo izuzetno putovanje sve do besprekornog svakodnevnog poslovanja sa superjahtama širom svijeta.

Ribton je započeo svoje putovanje sa kristalno jasnom vizijom: pružiti sveobuhvatnu i prilagođenu uslugu upravljanja jahtama koja premašuje očekivanja zahtjevnih vlasnika jahti. Najvažnija stvar za Ribton-ovu viziju bila je posvećenost detaljima, koja je povezala njegovu strast za jahting, pomorsko inženjerstvo i usklađenost. Southern Right Yachting je ugledna firma za upravljanje jahtama osnovana u Švajcarskoj. Od svog osnivanja, kompanija je eksponencijalno rasla u Holandiji i Ujedinjenom Kraljevstvu, uspostavljajući se kao lider i pouzdan partner među vlasnicima jahti, kapetanima i posadom širom svijeta, poznata po svojoj posvećenosti kvalitetu i zadovoljstvu klijenata.

“2014. godine započeo sam putovanje kako bih stvorio nešto izuzetno u svijetu yacht management-a” kaže Ribton. “Započeo sam Southern Right Yachting kada sam sišao sa prve jahte svog klijenta kao upravitelj stroja na ulogu tehničkog nadzornika u timu vlasnika za njegov drugi novi projekat izgradnje u brodogradilištu u Holandiji, ali ovaj put sa namjerom upravljanja plovilom jednom kada otplovi.

“Danas, dok [Southern Right Yachting] slavi svoju 10. godišnjicu, osvrćemo se na izuzetan rast i uspjeh koji smo postigli. To je dokaz posvećenosti naših timova u Holandiji i Ujedinjenom Kraljevstvu, povjerenja naših klijenata i naše nepokolebljive posvećenosti izvrsnosti.”

Opsežan paket usluga Southern Right Yachting pokriva svaki aspekt upravljanja jahtama, osiguravajući da vlasnici, kapetani i posada imaju potrebnu podršku za sigurno i glatko svakodnevno poslovanje. Sa timom koji koristi decenije iskustva, firma osigurava temeljnu brigu o plovilima kroz stručno organizovane periode održavanja i usluge dry dock-a. Njegova divizija za upravljanje posadom je još jedan temelj uspjeha, osiguravajući regrutaciju i nadzor nad obukom najboljih u industriji, što rezultira visoko kvalifikovanim i pouzdanim posadama koje doprinose glatkom radu svakog plovila. Osim toga, Southern Right Yachting je sertifikovani izdavač Watch Rating Certificates za jahte pod zastavom Kajmanskih Ostrva koje su pod njegovim upravljanjem, što se pokazuje kao neprocjenjivo za mnoge članove posade. Od održavanja i upravljanja posadom do tehničke podrške i nadzora nad novogradnjom, ponude kompanije su dizajnirane da zadovolje jedinstvene i individualne potrebe svakog klijenta.

Izvor: BOAT International

Podijeli vijest:

Leave a Reply