Skip to main content
search
VijestiSvijet

Kongsberg hibridna tehnologija izabrana za nove LNG kontejnerske brodove kompanije Matson

By 14/05/2024May 15th, 2024Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Sheila Fitzgerald / Shutterstock.com

Kongsberg Maritime će isporučiti sveobuhvatan spektar integrisanih tehnologija za optimizaciju upotrebe energije i smanjenje emisija za tri nova kontejnerska broda na LNG pogon koji se grade u brodogradilištu Philly za Matson Navigation Company. To su najveći kontejnerski brodovi ikada izgrađeni po Jones Act-u, dugi 260 metara, i predstavljaju novu eru u kontejnerskom transportu.

Da bi podržao nastojanja kompanije Matson da dekarbonizuje svoje operacije, Kongsberg Maritime će isporučiti hibridne električne sisteme, koje kontroliše i upravlja kompanijski sistem za upravljanje energijom.

Novi brodovi se grade za rad na Matson-ovoj usluzi China-Long Beach Express (CLX). Brodovi klase Aloha su najveći kontejnerski brodovi ikada izgrađeni u SAD-u i dizajnirani su da rade na brzinama većim od 23 čvora u podršci Matson-ovom zaštitnom znaku usluge – pravovremena isporuka robe.

Obim isporuke Kongsberg Maritime uključuje sistem generatora na osovini i sistem za uštedu energije baterija u kombinaciji sa potpunim sistemom upravljanja energijom.

Lasse Brynsrud, viši menadžer prodaje za pomorski transport u Kongsberg Maritime, rekao je: “Kroz svoje ulaganje u tri nova kontejnerska broda na LNG pogon, Matson Navigation Company jasno se obavezuje na dekarbonizaciju svojih operacija. Kongsberg Maritime je oduševljen što podržava njihove ekološke ciljeve kroz isporuku širokog spektra zelenih tehnologija za brodove, uključujući naš hibridni električni sistem, koji će zajedno optimizovati upotrebu energije i smanjiti emisije.”

“Naši postojeći brodovi klase Aloha su među najbržim i najefikasnijim brodovima u floti Matsona-,” rekao je kapetan Jack Sullivan, stariji potpredsjednik za operacije brodova i inženjering u Matsonu. “Očekujemo da će ovi novi brodovi, koji su u skladu sa Jones Act-om, pomoći Matson-u da ostvari svoj cilj smanjenja emisije stakleničkih gasova do 2030. godine, dok istovremeno pružaju dodatni kapacitet i brzinu koja koristi našoj usluzi na Havajima, kao i našoj usluzi China-Long Beach Express.”

Izvor: shipmanagementinternational.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply