Skip to main content
search
VijestiSvijet

“Kongsberg Maritime” i “EGGS” osvajaju “IF Design” nagradu za EcoAdvisor sistem optimizacije plovila

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

“Kongsberg Maritime” je razvio EcoAdvisor, kako bi smanjio potrošnju goriva, dok je “EGGS” obezbijedio da se napredna tehnologija sprovede u praktičan alat lak za korišćenje. Konkurs “IF Design Award” dobio je 10.800 prijava iz 72 zemlje, samo za izdanje 2024.

EcoAdvisor je inteligentni sistem za podršku donošenju odluka, koji je razvio “Kongsberg Maritime”, sa ciljem da optimizuje operacije plovila kako bi se smanjila potrošnja goriva i ugljenični otisak.

EcoAdvisor funkcioniše kao digitalna aplikacija koju koriste kapetan, DP operater i glavni inženjer, sa korisničkim interfejsima koji se nalaze na mostu broda i u mašinskom prostoru. Njegov inovativni dizajn olakšava kružni proces, uključujući korišćenje senzora za identifikaciju mogućnosti smanjenja emisije, analizu podataka za optimizaciju efikasnosti i bezbijednosti, mehanizme povratnih informacija uživo za podizanje svijesti posade o uštedama, i sveobuhvatne funkcije izvještavanja za premošćavanje komunikacije između posade, menadžera i zakupaca.

Vanessa Lopes, menadžer proizvoda, u “Kongsberg Maritime-u”, imala je vodeću ulogu u projektu. Primajući nagradu, rekla je: „Inovacija zahtijeva neprekidan trud i odlučnost da bi se postigli rezultati. Osvajanje prestižne nagrade “IF Design” za naše Eco Advisor rješenje, naglašava našu posvećenost unapređenju održivosti i efikasnosti u pomorskoj industriji kroz inovativni dizajn i tehnologiju. Nevjerovatno sam ponosna na svoje kolege i ovu saradnju sa “EGGS” konsultantskim kućama za dizajn.”

“IF Design Award” je jedno od najcijenjenijih takmičenja za dizajn na globalnom nivou, sa 10.800 prijava iz 72 zemlje samo za izdanje 2024. Proces odabira uključuje rigoroznu procjenu od strane renomiranih stručnjaka za dizajn u dvostepenoj procjeni.

Izvor: Kongsberg Maritime

Podijeli vijest:

Leave a Reply