Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

Korišćenje interneta preko Starlink-a postaje novi trend

AAA

Izvor fotografije: Thomas Dutour / Shutterstock.com

Hafnia je najavila uvođenje Starlink satelitskog sistema na cijeloj svojoj floti do kraja 2023. godine, postajući tako četvrta brodarska kompanija, pored Hapag-Lloyd, MOL, i Maersk, koja koristi ovu tehnologiju u posljednja dva mjeseca.

Starlink, projekat kompanije SpaceX, je mreža satelita postavljena na niskoj orbiti oko Zemlje koja ima za cilj pružanje pristupa brzom internetu u udaljenim i slabije opsluženim regijama širom svijeta.

Hafnia navodi da je projekat Hologram pokrenut paralelno kao inicijativa čiji je cilj unapređenje komunikacije između pomoraca i njihovih porodica i bliskih osoba, te da je pilot-projekat realizovan s izvanrednim rezultatima.

Projekat Hologram omogućava pomorcima da, iako su udaljeni, uživaju u dragocjenim trenucima sa svojim bližnjima u zajedničkim okupljanjima, povezujući tako njihov život na moru sa životom na kopnu. Prva pilot-implementacija ove inicijative realizovana je na brodu Hafnia Atlantic u avgustu 2023, kada je Microsoft Teams korišćen kao platforma za organizovanje virtuelne večere između članova posade i njihovih porodica.

“Veoma smo uzbuđeni što možemo pružiti najmoderniju konekciju našem pomorskom timu. Visokobrzinska konekcija će pomoći u jačanju dubljih veza sa voljenima koji su daleko, uz mnoge druge tehničke prednosti koje evoluiraju digitalizaciju naših brodskih operacija.” – rekao je Juzer Vasi, šef odjeljenja za rješenja Flote & Cyber Security u Hafnia-i.

Izvor: Safety4Sea

Podijeli vijest:

Leave a Reply