Skip to main content
search
VijestiNautika

Korporativne usluge za vlasnike jahti

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Odjeljenje korporativnih usluga kompanije Hill Robinson postavlja i održava efikasne korporativne strukture koje ograničavaju odgovornost vlasnika. S obzirom na to da su jahte visoko vrijedna imovina koja zapošljava stalnu posadu, razumno je da jahte budu vlasništvo korporativnih struktura, prije svega radi segregacije odgovornosti. Poslujući pod jednim od vodećih pružalaca korporativnih usluga u jahting industriji, Hill Robinson Limited, korporativne usluge Hill Robinson nude različite vrste korporativnih struktura koje vlasnik superjahte može zahtjevati.

“Sarađujemo sa pravnim i poreskim savjetnicima klijenata, kako bismo osnovali i uključili kompaniju na odgovarajući način, u skladu sa namijenjenom upotrebom jahte i statusom stvarnog vlasnika”, objašnjava Kolum Karin, menadžer u kompaniji Hill Robinson. “Potrebe klijenta mogu biti ispunjene paketom koji je jednako jedinstven kao i sama jahta. Pravilno donošenje ključnih odluka, poput poreski efikasnih vlasničkih struktura, registracije plovila, plaćanja PDV-a i fiskalnog upravljanja, smanjiće kompleksnosti vlasništva, time poboljšavajući zadovoljstvo.”

Sjedište kompanije Hill Robinson Limited nalazi se na Isle of Man, a licencirana je od strane finansijske službe Isle of Man. Hill Robinson ima korist od toga što je smještena u jurisdikciji, koja je prepoznata po uspostavljenoj pomorskoj industriji, povoljnom poreskom režimu i uglednoj profesionalnoj industriji. Sa drugim strateškim lokacijama širom svijeta, Hill Robinson može pružiti korporativno oblikovanje i na Malti i Kajmanskim ostrvima.

Nakon što tim korporativnih usluga obavi proces uvođenja, koji uključuje provjeru rizika profila klijenta, može se sprovesti zakonsko osnivanje kompanije. “Mi obezbjeđujemo direktore kompanije, koji održavaju sjednice odbora i odobravaju, odbijaju ili vrše izmjene u ugovornim sporazumima kompanije”, savjetuje Kolum. “Takođe obezbjeđujemo i sekretara kompanije po potrebi, i ispunjavamo zahtjeve za registraciju kancelarije, što uspostavlja tačku kontakta za kompaniju u odabranoj jurisdikciji.”

Tim je odgovoran za sve administrativne zadatke kako bi se osiguralo glatko poslovanje kompanije.

Izvor: Hill Robinson

Podijeli vijest:

Leave a Reply