Skip to main content
search
VijestiSvijet

Kretanja praznih kontejnera

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Kretanja praznih kontejnera se povećavaju, prema novoj analizi kompanije za istraživanje kontejnera “Sea-Intelligence”.

Rastuća trgovinska neravnoteža dovela je do situacije da potreba za repozicioniranjem praznih kontejnera znatno premašuje rast obima plaćanja kontejnera, ističe se u izvještaju.

„U suštini, potreba za premještanjem praznih kontejnera sa povratnim transportom, porasla je 2,5 puta brže od potrebe za premještanjem punih kontejnera sa glavnim transportom.“, sugeriše analiza, što znači da glavni otpremnici moraju da snose sve veće troškove kretanja praznih kontejnera.

Analitičar “Blue Alpha Capital-a”, John McCown je takođe nedavno razmatrao neravnoteže kontejnera u tri američke luke, Los Angeles-u, Long Beach-u i New York-u, nešto što se očigledno ubrzalo posljednjih godina.

Prema McCown-ovom istraživanju, u petogodišnjem periodu od 2018. godine, došlo je do povećanja neravnoteže tereta u glavnim lukama SAD-a za 54%, u poređenju sa prethodnih 10 godina od 2008. godine.

„Ekonomija tako malog prihoda koji generiše izlazna opterećenja u odnosu na ulazna opterećenja, čini kontejnerski sistem manje efikasnim nego što bi inače bio. Više strana dijele rezultirajući ekonomski teret“, izjavio je McCown.

Izvor: Splash247

Podijeli vijest:

Leave a Reply